YKS Ankara birincisi Mustafa Özcan başarısının sırrını anlattı

ÖSYM 2023 YKS sonuçlarını erişime açtı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS Ankara birincisi belli oldu. AYT alanında birincilik elde eden isim, başarısının sırrını açıkladı.

YKS Ankara birincisi Mustafa Özcan başarısının sırrını anlattı

YKS Ankara birincisi Mustafa Özcan başarısının sırrını anlattı - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını 20 Temmuz Perşembe günü erişime açtı. Milyonlarca adayın haziran ayında katıldığı sınav sonuçları bugün itibariyle belli olurken ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sınav sonuçları erişime açıldı.

2023 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar sınavdan aldıkları puanların yanında YKS birincilerinin kaç puan aldıklarını merak etti. YKS adayları birincilerin kaç puan aldıklarını merak ederken ''YKS Ankara birincisi kim, hangi alandan, hangi okuldan oldu?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı. Haberankara.com olarak YKS Ankara birincinin belli olmasıyla merak edilenleri derledik.

YKS ANKARA BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınav alanlarına göre birincileri açıkladı. ÖSYM Başkanı Ersoy'un açıklamalarına göre Ankara'da birinci olan aday ve birincilik alanı da belli oldu. ÖSYM Başkanı Ersoy, ''Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi-Ankara, Namık Emre Acar, Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi-Konya'' ifadelerine yer verdi. Buna göre 2 milyon 573 bin 169 kişinin katıldığı Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) Ankara'dan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Özcan'ın birinci olduğu kaydedildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda sayısal birincilerinden Mustafa Özcan, hedefinin 9. sınıftan itibaren birinci olmak olduğunu, bunu gerçekleştirmek için ailesiyle Yozgat'tan Ankara'ya taşındıklarını söyledi.

YKS ANKARA BİRİNCİSİNDEN AÇIKLAMALAR

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Özcan, birinci olması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sınavdan iyi bir sonuç beklediğini, gelen birinciliğin kendisini gururlandırdığını dile getirdi. Sınav sonuçlarını annesinden öğrendiğini ancak sonuçlara şaşırmadığını belirten Özcan, "İlkokuldan beri çalışma düzenim ve sistemim var, hep onu devam ettirdim. LGS'de bir derece elde etmedim, 0,26'lık dilimde yer almıştım ama üniversite sınavında birinci olmak istiyordum. Kendimi akademik olarak yukarı taşımak istediğim için lisede Yozgat'tan Ankara'ya geldim, bu bile büyük bir başarı." diye konuştu.

Öğrenim gördüğü Atatürk Anadolu Lisesi hakkında çok araştırma yaptığını ifade eden Özcan, "En son ben girerken, yani 2019'da birinci çıkarmıştı. Ben mezun olurken de 'neden olmasın' diye düşünüyordum o duvarda birincilik fotoğrafımı görmeyi çok istiyordum. O da olacak." dedi. 9. sınıftan beri üniversite sınavına hazırlandığını aktaran Özcan, "Soru kaçırmamak için çok çalıştım. Sınavda Milli Eğitim Bakanlığının sorularından çıkacağı için kaynakları çok iyi takip ettim. Sözel alanında 1 yanlışım var. Onu da ilk önce doğru yapmıştım fakat son anda değiştirmiştim. Buna da pişmanlık duyuyorum." ifadelerini kullandı. Özcan, yurt dışında okumayı düşünmediğini, Türkiye'de mühendislik bölümü olan birkaç üniversite tercih edeceğini belirtti.
Sınav sonucunun ardından kendisini arayan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'a teşekkür eden Özcan, "Sabah 'Belki ÖSYM Başkanı arar' diye düşünüyordum. Arayınca da sevindim. Hiç bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum." dedi.

SONRAKİ HABER