YKS 2024 başvuru tarihi nedir, sınavı tarihi belli oldu mu?

Hayal ettiği üniversite ve bölümün kapısını aralamak isteyen öğrenciler 2024 yılı üniversite sınavı tarihlerini merak ediyor. YKS hakkında merak edilenler artarken sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihi merak edildi. YKS tarihine ilişkin merak edilenler artarken ÖSYM takvimi de gündemdeki yerini aldı.

YKS 2024 başvuru tarihi nedir, sınavı tarihi belli oldu mu?

Üniversite kapısını aralayarak istediği bölüme yerleşmek isteyen aday öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlıklarını sürdüren adaylar, YKS 2024 başvuru tarihi ve başvuru ücreti hakkında araştırmalarını sürdürüyor.

İstediği üniversitede hedeflediği bölüme girmek isteyen adaylar, ‘’YKS ne zaman?'' sorusuna yanıt arıyor. 2024 ÖSYM sınav takviminde YKS başvuru tarihleri ve TYT - AYT - YDT sınav tarihleri belli olurken YKS 2024 takvimini haberimizde derledik.

2024 YKS SINAVI NE ZAMAN, BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 YKS sınavı ile ilgili detaylar merak ediliyor. ÖSYM tarafından duyurulan YKS başvuru tarihleri ve YKS oturum tarihlerine ilişkin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) açıklama bekleniyor. Her yıl milyonlarca adayın katılım sağladığı YKS için hazırlıklar devam ederken YKS başvuru tarihlerine de kısa bir süre kaldı. YKS oturumları TYT - AYT ve YDT başvuru işlemleri 1 - 26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. 2024 YKS geç başvuru tarihi ise 5 - 7 Mart 2024 tarihleri arasında olacak.

YKS 2024 başvuru tarihi nedir, sınavı tarihi belli oldu mu?

YKS başvuru işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapılarak, gerekli bilgiler doldurulduğunda ve ücret ödendiğinde tamamlanıyor. Ancak henüz başvuru ücretleri ve başvuru tarihleri yayımlanmadı.

2024 YYKS OTURUMLARI HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT) 8 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturum (AYT) 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 3. Oturum (YDT) 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.

Öte yandan YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Sürecin ardından adaylar ÖSYM üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER