Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Kabine toplantısının yapılacağı tarih merakla bekleniyor. Kabine toplantısının ne zaman yapılacağını ve hangi konuların görüşüleceğini merak eden vatandaşların da araştırmaları devam ediyor. Bu çerçevede yeni yılın ilk kabine toplantısı için herhangi bir açıklama gelip gelmediği de sorgulanıyor.

Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Kabinesi, her ay iki kez bir araya geliyor. Periyodik süreler içerisinde bir araya gelen Bakanlar Kurulu Kabinesi yeni yılda henüz toplanmadı. Kabinenin 2024 yılında ilk kez bir araya geleceği tarih için araştırmalarını sürdüren vatandaşlar, ‘’Kabine ne zaman toplanacak?'' sorusuna yanıt arıyor.

Kabine toplantısında emekli, memur ve memur emeklisi maaş zammı için karar alınması beklenirken bu toplantının tarihi de büyük bir merak içerisinde bekleniyor. Emekliye ek zammın kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Gözler toplantı tarihine çevrilirken ‘’Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, kararları neler olacak? ‘’ sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Enflasyon rakamları sonrasında emekli zammı ortaya çıkarken gözler kabineden ek zam çıkış çıkmayacağına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapılırken bu çalışmaların kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Ancak kabine toplantısının yapılacağı tarih henüz netleşmedi. Toplantının bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER