Yerköy ile Kayseri hızlı tren hattı için finansman sağlayarak kredi sözleşmesine imza atıldı!

Ülkemizde demiryolu ağının gelişmesi için projeler imzalanmaya devam ediyor. Uluslararası ihracat kredi kuruluşları, Birleşik Krallık İhracat Kredi Kuruluşu beraberliğinde Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için 1,2 milyar euro finansman sağlayarak kredi sözleşmesine imza attılar. Bu çerçevede yeni hızlı tren hattı için çalışmalar da başlayacak.

Yerköy ile Kayseri hızlı tren hattı için  finansman sağlayarak kredi sözleşmesine imza atıldı!

Türkiye'de hızlı ve kesintisiz ulaşım için yetkililerin proje çalışmaları devam ediyor. Uluslararası ihracat kredi kuruluşları, Birleşik Krallık İhracat Kredi Kuruluşu (UKEF) ile Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için 1,2 milyar euro finansman için kredi sözleşmesine imza attı. Kayseri ve Yerköy arasında gerçekleştirilecek, UK Export Finance’in (UKEF), diğer ihracat kredisi kuruluşları ve MUFG bankası ile birlikte 1.2 milyar euro kredi sağladığı yeni yüksek hızlı elektrikli demiryolu hattının kredi sözleşmesi yapıldı.

Kredi sözleşmesinin yapılması üzerine düzenlenen törene, Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık'ın İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve üstlenici şirketlerin yetkilileri katıldı.

Yerköy ile Kayseri hızlı tren hattı için  finansman sağlayarak kredi sözleşmesine imza atıldı!

KAYSERİ - YERKÖY YÜKSEK HIZLI TREN HATTINA 1.2 MİLYAR EUROLUK KREDİ SAĞLANACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yaptığı yazılı açıklamada, UKEF'in Türkiye'nin demiryolu ağını genişletme çabalarına verdiği destekten memnun olduklarını belirterek, “Türkiye'nin demiryolu sektörü projelerine son üç yılda 6,5 milyar euro finansman sağlandı. Önümüzdeki 30 yılda rekabet gücünü ve verimliliği artırmak amacıyla Türkiye'nin demiryolu altyapısına 70 milyar dolar tutarında ek yatırım yapmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yerköy ile Kayseri hızlı tren hattı için  finansman sağlayarak kredi sözleşmesine imza atıldı! - Resim : 2

Bu çerçevede Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için 1.2 milyar euro kredi desteği sağlanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER