Yerinde Dönüşüm Projesine başvurular atıyor! Bakanlık rakamı paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Başvuruların36 bini geçtiğini söyledi.

Yerinde Dönüşüm Projesine başvurular atıyor! Bakanlık rakamı paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında konuştu. Pazartesi günü saat 14.00'de projeye başvuruların başladığını ifade etti. Bunun ile birlikte 36 bin 825 başvuru gerçekleştiğinin de altını çizdi.

İstanbul'un yapılaşma sistemi hakkında da konuşan Özhaseki, özel bir birim kuracaklarını ifade etti. Aynı zamanda da İstanbul'daki rezerv alanlarda 350 bin konut yapmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Yerinde Dönüşüm Projesi nedir? Yerinde Dönüşüm projesinde ne kadar kredi verilecek, kredi ödemeleri nasıl olacak?

İSTANBUL İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Deprem tehdidinin her geçen gün arttığı mega kent İstanbul için planlamaların olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, bu hususta özel bir birim kuracaklarını 350 bin yeni konut yapılacağını söyledi. Açıklamalarına devam eden Özhaseki, olası depremlere karşı önlem aldıklarını bu hususta Depremzedelere Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açtıkların sözlerine ekledi.

Yerinde Dönüşüm Projesi nedir? Depremzedeler Yerinde Dönüşüm Projesi'ne nasıl başvuracak? Yerinde Dönüşüm Projesi kredi desteği ne kadar?

Vatandaşlara hibe desteği sağladıklarını da ifade etti. 'Kendi evini yerinde dönüştürebilsin diye 500 bin lira hibe ve 500 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz' açıklamalarına yer verdi.

Bunun dışında Yerinde Dönüşüm Projesine çok rağbet olduğunu ifade etti.

SONRAKİ HABER