Yerel seçimlerde oy nasıl kullanılır, oy pusulası nasıl katlanılır?

İlk defa oy kullanacak ya da son seçimlerden bu yana geçen sürede oy kullanma kurallarını unutan vatandaşlar neler yapacağını araştırmaya başladı. Bu noktada en dikkat çekilen husus doğru oy tercihi yapmanın nasıl olduğu şeklinde oldu.

Yerel seçimlerde oy nasıl kullanılır, oy pusulası nasıl katlanılır?

Türkiye tarihinde yeni bir yerel seçim dönemi daha sona ermek üzere. Aylardır sonuçlarının nasıl biteceğine dair yorumlar yapılan seçimde artık karar verme günü geldi. 60 Milyondan fazla Türk vatandaşı yarın sabah saatlerinden itibaren tercihini yapacak. Bir çok vatandaşta neler yapacağını araştırmaya başladı.

DOĞRU OY NASIL KULLANILIR?

Son dönemin en katılımı yüksek olması beklenen 31 Mart Yerel Seçimlerinde her seçim öncesi olduğu gibi vatandaşlara uyarıla yapılıyor. İlk defa sandık başına gidecek gençler başta olmak üzere vatandaşlık haklarını doğru bir şekilde değerlendirebilsin diye mesajlar paylaşılıyor.

Bu kapsamda akıllara ilk gelen uzun olması beklenen oy pusulasında vatandaşların hata yapmadan nasıl tercih yapabileceği şeklinde oldu. Tüm oyların tek zarfta atılacağı seçimde zarfların katlanılma şekli de oyun geçerli olması noktasında büyük bir önem arz ediyor.

OY PUSULASI NASIL KATLANACAK?

Oy kullanacak vatandaş kimliği ile birlikte oy kullanacağı yere gidecek ve görevlilerden oy pusulalarını ve mührü alarak oy kullanma alanına girecek. Burada mührü taşırmadan istediği daireye atacak olan vatandaşlar için tavsiye edilen husus oy pusulasını katlarken oy attıkları kısım dışarı gelecek şekilde katlamak oldu.

Vatandaşların tercihlerini yaptıkları alana bir elektronik cihaz ile girmeleri yasaklandı. Kurallara uyulması ile birlikte seçimin akşam saatlerine kadar devam edeceği ifade edildi. Türkiye'de oy kullanma işlemleri 17:00'da tamamlanacak.

SONRAKİ HABER