Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı Yanılmaz'dan AK Parti'nin iddialarına cevap geldi

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şirin Doğan'ın kürsüde yaptığı 'Belediyelerin SGK borcuna' dair konuşmasına cevap veren AK Parti meclis üyelerinin iddiaları ile ilgili Yeniden Refah Partisi'nden karşı açıklama yapıldı.

Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı Yanılmaz'dan AK Parti'nin iddialarına cevap geldi

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Yanılmaz konuya dair bir basın açıklaması yayınladı. İşte o açıklama;

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'Nİ MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Ekonomi, yaşamı etkileyen temel unsurların başında gelir. Hele ki belediyelerin ekonomiden etkilenmeden hizmet üretmesi düşünülemez. İnsan odaklı hizmet anlayışında insan, ekonomi ve hizmet birbirinden doğal olarak etkilenir. Siyasetin ise insan odaklı çalışması mecburiyeti zaten doğası gereği ve varoluş sebebidir.

Yeniden Refah Partisi, ahlak, hak ve adalet temelinde siyaset yapan, Milli Görüş ideolojisinin tek temsilcisi ve 50 yıllık bir siyasi birikime sahip genç bir partidir.

Ankara büyükşehir belediyesi meclis oturumunda söz alan, mecliste Yeniden Refah Partimizi temsil eden tek üyemiz Çubuk meclis üyemiz Şirin Doğan hanımefendinin konuşması üzerinden başlayan polemik, tek başına bir milli görüş temsilcisinin bile ak partili üyelerin nasıl dengesini bozduğunu açıkça göstermektedir.

Bilinmesini isteriz ki, Yeniden Refah Partisi, ülkesi, milleti ve insanlık için en doğru işleri yapacağını iddia eden, doğru yapılan işleri kimin yaptığına bakmaksızın destekleyen, yanlış işleri kim yaparsa yapsın engel olmaya çalışan çizgide siyaset üreten bir partidir. Bu doğrultuda ak parti grup başkan vekili ve meclis üyelerine hatırlatmak isteriz. Ankara büyükşehir belediyesi meclisini ve Ankara kamuoyunu manipüle etmeye çalışmaktansa anlamayı tercih ederlerse hem Ankara’mız hem de kendileri için daha faydalı olur.

BİZİM SİYASİ VE MADDİ RANT İLE İŞİMİZ OLMAZ

Madem Erbakan hocamızı çok iyi tanıdığınızı iddia ediyorsunuz hiçbir şey yapamıyorsanız bari siyasi eleştirilere karşı hele de mecliste partimizi temsil eden tek ve hanım bir meclis üyesine karşı daha nezaketli olunması gerekir. Üstenci bakış açısı, kibir, enaniyet, her şeyin en iyisini biz bilir biz yaparız, yanlışı yapan bizden biriyse görmezden gelinmeli hatta iyi ki yapmış diyecek kadar ileri giden ruh hali, son seçimde zaten ülke genelinde seçmen tarafından okunarak gerekli mesajı sizlere verdi.

Partimizin üye sayısı ve oy oranını küçümseyerek kendilerini dev aynasında göstermeye çalışan meclis üyelerine hatırlatmakta fayda var. Biz Yeniden Refah Partisi olarak 2023 genel seçimlerinde mutabakat metni uzlaşısından sonra cumhur ittifakı çatısı altında ancak kendi listeleri, adayları ve logosuyla seçime girip ilk seçiminde % 2,86 oy alan bir partiyiz. O zamanlar her şey güllük gülistanlık, partimize karşı methiyeler diziliyordu. Bizi de bünyesine alıp erittiği, makam ve rakam ile yola getirdikleri diğer siyasi partilerle karıştırdıklarını, mutabakat metni ısrarımızdan sonra anladılar ama mutabakatın gereğini yapmaya cesaret edemediler. Önümüzdeki ilk seçimlerde Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın, Türkiye’nin gelecek vadeden, güvenilir cumhurbaşkanı olacağı yönündeki halkımızın teveccühünü heyecanını gördükçe de iyice dengeleri bozuldu. Bizim siyasi ve maddi rant ile işimizin olmadığını gördüler. Nitekim mutabakat metni gerekleri yapılmadığı için yerel seçimlere hiçbir ittifak çatısı olmadan tek başımıza girdik.

KÜÇÜMSEDİĞİNİZ 2,86 OYUMUZ OLMASAYDI BUGÜN ZEKATA MUHTAÇ HALE GELİRDİNİZ

Gölgemizde siyaset yapıyorsunuz yaklaşımının cevabını halkımız yerel seçimlerde % 7'nin üzerinde 3,5 milyon oy oranıyla en güzel şekilde verdi. ‘Bizim oyumuzun zekatı kadar oyunuz yok kalkmışsınız bizi eleştiriyorsunuz’ cümlesini kuran meclis üyesine diyoruz ki, cumhurbaşkanının arkasına sığınarak o küçümsediğin 2,86 oyumuz olmasaydı bugün hepiniz 2,86 yerlerde zekata muhtaç durumda olurdunuz. Her alanda yaptığınız siyasette cumhurbaşkanından başka konuşacak kelimesi olmayanlar, kendi başına bir fikir hizmet üretip, ondan dolayı halktan karşılık bulamayanlar bize ideolojiden bahsedemez.

Meclisi idare eden meclis başkanvekilinin ak parti grup sıralarına doğru sizin iki meclis üyeniz belediye şirketlerini soymaktan istifa etti , Anka Parkı konuşursak insan içine çıkamazsınız söylemlerine tatmin edici cevap veremezken, başka meclis üyesinin usulsüzlük iddiasını kürsüde konuşmak, tencere dibin kara seninki benden kara muhabbetinden başka bir şey değildir.

HALA İSRAİL'E TÜRKİYE ÜZERİNDEN PETROL GİDİYOR, TİCARET DEVAM EDİYOR

Ayrıca BOP ve Ortadoğu projesi ile ilgilide çıkın burada anlatın bakalım neymiş diye meydan okumak kendi liderinin Eş başkanı olduğunu söylediğini bilmemesi düşünülemez. Ya liderini tanımıyor ya da hedef saptırıyor.
Madem Erbakan hocamızın hayallerini iyi biliyorsunuz o zaman nereden geldiğinizi esas siz unutmayın. Ak parti iktidarının ve diğer iktidarların ülkemize kazandırdığı her faydalı, iyi olan hizmeti elbette takdir ediyoruz alkışlıyoruz. Ayrıştığımız nokta yapılan yanlışların görmezden gelinmesi hatta desteklenmesini istemenizdir. Haniyye’ye rahmet okurken hala İsrail'e Türkiye üzerinden petrol gidiyor, ticaret devam ediyor, kürecik faaliyette ama bizim gündemimiz sokak köpekleri ve SGK borçlarının tahsili. Bundan hiç rahatsız olmuyor musunuz? IMF borcunu ödeyip ülkeden kovduk diyorsunuz ama dış borcumuz 500 milyar doları aşmış ve hala % 10 dolar faiziyle İngiltere tefecilerinden borç para dilenirken yüzünüz kızarmıyor mu?
Savunma sanayi kurulmasında gelişmesinde, Aselsan, Roketsan, Havelsan, Tusaş'ın kuruluşlarında, MKE'nin gelişiminde Erbakan hocamızın katkılarını araştırıp öğrenmenizi ve attığı temeller üzerinden, siyasi mirasından faydalandığınızı unutmayın. Ostim’in gelişmesinde dünyaya açılmasında, savunma sanayinin Ankara da odaklanmasına Erbakan hocamızın katkılarını araştırın iyi öğrenin. Bugün onun ideolojisini sürdüren partimize de saygı duyun. Hele ki bize, bizim ideolojimizi anlatmaya cüret etmeyin. Bize bizim ideolojimizi ve hayallerimizi anlatmaya kalkmak, sizi siyasi iflasa sürükleyen kibir ve kaybetme psikolojinizin hezeyanıdır.

AMAÇ MUHALEFET BELEDİYELERİNİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİRMEKTİR

Ülke ekonomisi çıkmaza girmişken, sırf muhalefet belediyelerini çalışamaz duruma getirecek bir nevi halkı cezalandıracak adımları elbette eleştireceğiz. 20 yılda biriken borçlar şimdiye kadar dikkate alınmazken, geçmişte erteleme, yapılandırma, takas, trampa benzeri imar rantı elde edilen yerler ile borçlar kapatılıp ya da ertelenirken şimdi kendi döneminizden biriken borçların nakden tahsil düzenlemesi elbette adil bir yaklaşım değildir. Ayrıca bu borçların ödenmemesi gibi bir talebi de zaten hiçbir belediye başkanının olamaz. Vergi kutsaldır ve ödenmesi gerekir. Belediye hizmetlerini aksatmayacak, zora sokmayacak bir çözüm önerisi ile elbette bu problem çözülebilir. Belediyelerin toplam sgk borcu, diğer borçlara oranla %10 dur. Geri kalan % 90 her kimin borcu var ise onları da liste halinde yayınlayıp, sonra da tahsilini bizlerde halkımız da takip edelim. Adil ve mantıklı bir çözüm düzenlemesinden sonra belediye başkanları da bahanelerin arkasına sığınmamalı. Hizmet üretilsin diye halkın ortaya koyduğu irade ile seçilenlerin oturduğu koltuk 23 Nisan ya da şikayet koltuğu değil çözüm koltuğudur.

Milli Görüş ideolojisini bilmek yetmez çatısının altında olmanız gerekir. Çatının altından ayrılırsanız işte bugün olduğu gibi, geçmişte milli görüş çatısı altında efsane hizmetlere imza atan kadrolar olarak anılırken, maalesef çatının altından ayrılınca yüz kızartıcı ithamlarla anılırsınız.

Ucuz siyasi salvolar ve transferlerle uğraşılacağına, özüne dönmek, ideolojisine ilkelerine tekrardan bağlanmak herkes için hele de ülkemiz için şu an yapılacak en doğru iştir. Magazin siyasetinden, şov siyasetinden, ahlaklı ve adalet temelli siyaset üretimine yönelmek tavsiyemizdir.

Ülkemizin ve insanlığın hak, adalet ve ahlak temelli hizmetlerle buluşabilmesi ve bu değerler üzerinden yönetilmesi için canla başla gece gündüz demeden çalışacağız. Bu çabamızın sonunda elbette ki inanıyoruz Ankara’mıza ve ülkemize ‘’Yeniden Refah’’ gelecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER