Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji bölge bölge açıklayıp uyardı!

Yeni haftada hava sıcaklığının nasıl olacağı merak söz konusu olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama gecikmedi. Havanın sıcak olacağı bölgeler sıralandı.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji bölge bölge açıklayıp uyardı!

Sıcaklık değerlerinin günden güne artmasının ardından yeni haftada havanın nasıl olacağı da merak söz konusu oldu. Özellikle hafta sonu İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Ege ve Marmara kıyılarında sıcaklık değeri hissedilebilir şekilde arttı.

Hafta sonu hava sıcaklığının artmasının ardından gözler ise yeni haftada havanın nasıl olacağına çevrilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama gecikmedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta başından itibaren havanın sıcak olacağını ifade ederken özellikle İç Anadolu Bölgesinde sıcaklık değerlerinin 2 ila 4 derece arasında artacağını da söylüyor.

Meteoroloji'den 28 il için yüksek sıcaklık uyarısı: 35 derecenin üstüne çıkacak!

SICAKLIK 34 İLA 38 DERECE ARASINDA OLACAK

İç Anadolu Bölgesi dışında Ege ve Marmara kıyılarında da sıcaklık değerinin hissedilebilir şekilde artacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğle saatlerinde 34 derece ile 38 derece arasında seyredeceğinin de altını çizdi.

Bundan dolayı saat 11.00 ila 16.00 arasında dışarı çıkılmaması gerektiği hususunda da uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini de ifade etti.

Hafta başından Hafta sonuna kadar hava sıcaklığının artacağını Marmara kıyılarında yer yer yağışların etkili olacağını da söyleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü her ne kadar yağışlar etkili olsa da sıcaklık değerinin düşmeyeceğini de paylaştı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER