Yeni fakültelerin kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

16 Aralık tarihli Resmi Gazete kararına göre bazı üniversitelerde yeni fakültelerin kurulmasına karar verildi. Bununla birlikte kapatılan ve ismi değişen fakülteler de açıklandı.

Yeni fakültelerin kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

16 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararlarında bazı üniversitelerde yeni fakültelerin kurulmasına karar verildiği öğrenildi. Yapılan bu açıklamaların yanı sıra bir üniversitede yer alan fakülte kapatılırken, bazı fakültelerin de isimlerinde değişikliğe gidildi.

YENİ AÇILAN VE KAPATILAN FAKÜLTELER AÇIKLANDI!

Yapılan açıklamalarda alınan bu karar Resmi Gazete kararlarında şu şekilde duyuruldu;

759 sayılı karara göre;

1- Ekli I sayılı listede belirtilen fakültelerin kurulması ile ekli II sayılı listede belirtilen fakültenin kapatılmasına,

2- Ekli III sayılı listede belirtilen fakültelerin adlarının karşılarında gösterildiği şekilde değiştirilmesine,

2809 sayılı Yükseköğretim Kurumlan Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

Yeni fakültelerin kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre Amasya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Kent Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İstanbul Topkapı Üniversitesi İletişim Fakültesi açıldı.

Harran Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi kapatılırken, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi isminde değişikliğe giderek fakültelerin yeni adının İlahiyat Fakültesi olmasına karar verildiğini açıkladı.

SONRAKİ HABER