Yeni Ercan Havalimanı açıldı! 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek!

Yeni Ercan Havalimanı KKTC'de açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşması gerçekleştirdi. Havalimanının özelliklerine değindi.

Yeni Ercan Havalimanı açıldı! 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışında konuştu. Bunun ile birlikte Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürü hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "birlikte yaşama idealini destekleyin, çağrımı yineliyorum" ifadelerini kullandı.

Ercan Havalimanının yeni terminalinin ve pistinin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bunun ile birlikte 34 bin metrekarelik otopark alanına sahip olduğunu ve 2 bin 755 metre uzunluğunda ana pisti bulunduğunu söyledi.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 yılında inşasına başlanan alanın gövdeli uçaklara ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Toplam 7 milyon 800 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metre uzunluğunda pistin olduğunu da ifade ederek Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanının açılışının yapıldığını hatırlattı. İnşa aşamasında emeği geçenlere de teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ın böylece Doğu Akdeniz'de marka haline geleceğini de sözlerine ekledi.

SONRAKİ HABER