Yeni dolandırıcılık yöntemi: İnternetten 2.el satanlar kargo takip kodu vermeyin!

Dolandırıcılar her gün buldukları yöntemlerle vatandaşı mağdur etmeye devam ederken dolandırıcıların bulduğu yeni yöntem ağızları açık bıraktı. Dolandırıcılar internetten 2.el satanları hedef aldı.

Yeni dolandırıcılık yöntemi: İnternetten 2.el satanlar kargo takip kodu vermeyin!

Dolandırıcılık olayları ne yazık ki son dönemde artarken dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem buluyorlar. Dolandırıcıların yeni hedefi ise 2. el eşya satan kişiler oldu. Ek gelir elde etmek ya da evlerinde atıl durumda bulunan eşyaları satmak isteyen kişileri hedef alan dolandırıcılar internetten iletişime geçtikleri kişileri ürünü satın alacak gibi ikna ediyorlar. Ancak farklı şehirlerde olduklarını belirterek kargo ile teslimat istiyorlar.

KARGO KODUNU KİMSEYE SÖYLEMEYİN, DOLANDIRILABİLİRSİNİZ!

Kargoyu ödeme almadan yollamak istemeyen kişiler o şehirde bulunan arkadaş, akraba ya da tanıdıklarından ricacı olarak ürünü o kişilere yolluyorlar. Dolandırıcıların planı burada işlemeye başlıyor. Dolandırıcılar kargoyu takip etmek için teslimat numarası ve kimden teslim alacaklarına dair iletişim bilgisi istiyorlar.

Bu iki bilgiye ulaşan kişiler kargonun geleceği günü öğrenerek kargo şirketine gidiyorlar. Kargoyu kendilerinin teslim alacağını belirtiyorlar. Bu esnada teslim alacakları kişinin ulaşmış oldukları telefon numarasını arıyorlar ve kargonun dağıtıma çıkartılacağını belirterek kendilerine gelen kodu istiyorlar. Dikkatli olmayan kişilerin kodu vermesi durumunda ne yazık ki dolandırıcı kargo şirketinden sizin adınıza kargoyu tesilm alarak kayıplara karışıyor. Kargo firması da kodla teslimat yaptığı için hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Bunun ardından uzun süren bir şikayet süreci başlıyor. Bu nedenle mağdur olmak istemeyen kişilerin kesinlikle kargolarını elden teslim alana kadar kargo teslimat kodu vermeleleri uyarısı yapıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER