Yeni atanan öğretmenler dikkat! Bakan Tekin atamaların yapılacağı tarihi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan bugün son dakika açıklamaları ile birlikte yeni atanan öğretmenlerin atamalarının Şubat ayına yetişmeyeceği belirtildi.

Yeni atanan öğretmenler dikkat! Bakan Tekin atamaların yapılacağı tarihi açıkladı

Atamalarını bekleyen binlerce öğretmeni ilgilendiriyor! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün katıldığı canlı yayında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Burada binlerce öğretmen tarafından da merakla beklenen atamalar hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

2024 YILI DİLEKLERİNİ AÇIKLADI!

Geçtiğimiz yıl bakanlık tarafından yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Tekin, "2024'ün 2023'ten çok daha iyi geçmesini temenni ediyorum. 2023 maalesef kötü bir olay ile başladı, malum 6 Şubat depremleri. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem yaralarını sarmak üzere sürece başladık. Eğitim öğretim sürecinde ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Büyük problemlerle karşılaşmadan 2023'ü tamamladık. Ukrayna-Rusya savaşından sonra başka bir savaş daha başladık. İsrail'in Gazze'deki zulmü inşallah 2024 yılında biter.

Aslında yılın muhasebesini yapacağız, AK Parti iktidarının 21 yıllık muhasebesini de görmüş olacağız. 2002 yılında PTT bir kampanya başlattı. Çok sayıda mektup var. O dönemin ruhunu yansıtan mektuplar seçtik.

7 Haziran 2002 tarihinde bir mektup yazılmış, 28 Şubat'ın dayattığı kat sayı meselesini anlatmış. Meslek liselerinin resmen çökertildi. Bir öğretmenimiz diyor ki “Farelerle ve soğukla savaşarak sınıfımızda ders işledik” dedi.

ÖĞRETMENLER İÇİN KRİTİK DUYURU GELDİ!

Tüm bunların yanı sıra 2024 senesi Şubat ayı için öğretmenler tarafından beklenen atamalar hakkında merak edilenlere yanıt veren Bakan Tekin, “Yapılacak öğretmen ataması sonrası öğretmenlerin Şubat döneminde göreve başlamalarını istedik ancak deprem dolayısıyla oluşan yükten kaynaklı ilgili takvimi çalıştıramayacağız. Öğretmen atamalarında sayı belli değil, alabilecek en yüksek sayıyı almaya çalışıyoruz.” şeklinde ifadelere yer verildi.

SONRAKİ HABER