Yeminli Mali müşavirlik sınavı Ankara'da yapılacak! Sınav tarihi açıklandı

Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) sınavının başvuru tarihleri ve nerede yapılacağı ile ilgili bilgiler resmen belli oldu.

Yeminli Mali müşavirlik sınavı Ankara'da yapılacak! Sınav tarihi açıklandı

Binlerce insanın günlerdir merakla beklediği açıklama resmen yapıldı. Edinilen bilgiye göre Yeminli Mali Müşavirlik sınavının tarihi ve hangi şehirde yapılacağı detayları resmi olarak belli oldu.

Merakla beklenen açıklama Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası Birliği Resmi Gazete aracılığı ile yayınladığı duyuru ile ilan edildi. Söz konusu açıklamaya göre sınavın yapılacağı şehir Ankara olarak açıklandı.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN OLARAK AÇIKLANDI?

Yeminli Mali Müşavirlik sınavının bu yılın birinci dönemi kapsamında yapılacak sınavlarının Mayıs ayında gerçekleştirileceği ifade edildi. Yapılan duyuruda sınav tarihi 4-13 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Söz konusu sınava ilk defa başvuracak adayların başvurularını 1-29 Şubat, sınava daha önce katılmış fakat bir daha katılmak isteyenlerin ise 1-15 Mart tarihi arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiği ifade edildi.

İlk olarak yapılması gereken ön başvuruların adresi olarak TESMER Otomasyon Sistemi üzerinden yapılacağı ifade edilirken, sınav yerlerinin detaylı olarak TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezin ile serbest muhasebeci mali müşavirler odalarının resmi internet sitelerinden daha sonra yapılacağı açıklandı.

Yeminli Mali Müşavir olmak isteyen adaylar devam ettirdikleri sınava hazırlık çalışmalarını yapılan açıklamalara göre şekillendirdi ve sınav tarihini beklemeye başladı.

SONRAKİ HABER