YDS/2 sonuçları açıklandı! ÖSYM soru ve cevap kağıdını yayımladı

Bugün ÖSYM tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte YDS/2 sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Soru ve cevap kağıdı ise yayımlandı.

YDS/2 sonuçları açıklandı! ÖSYM soru ve cevap kağıdını yayımladı

22 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Bilgisi sınavı ile ilgili yapılan son açıklamaya göre ÖSYM tarafından adaylara sonuçların açıklandığının duyurulduğu ifade edildi.

YDS/2 SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Açıklanan sonuçlar ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde verilmişti; "22 Ekim 2023 tarihinde uygulanan 2023 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nın (2023-YDS/2) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 31 Ekim 2023 tarihinde saat 09.00’dan itibaren ÖSYM’nin resmi sonuç adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir."

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

SORU VE CEVAP KAĞIDI YAYIMLANDI!

Yayımlanan bir diğer duyuruda ise sınava giren adaylar için soru ve cevap kağıdının yayımlandığı ifade edildi. Bu konuya ilişkin ise açıklamalar şu şekildeydi;

22 Ekim 2023 tarihinde uygulanan2023 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin resmi internet adresinden 31 Ekim 2023 tarihinde saat 09.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar; ÖSYM’nin resmi internet adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve“Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecektir. Ayrıca adaylar; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecektir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin kolay bir şekilde hem sonuçlarını öğrenebilecekleri hem de soru ve cevap anahtarına ulaşabilecekleri öğrenildi.

SONRAKİ HABER