Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

Türk gazeteci, siyasetçi ve yazar Yaşar Okuyan'dan sevenlerini üzen haber geldi. Okuyan, 26 Aralık'ta, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

Türkiye'nin önde gelen siyasetçilerinden, aynı zamanda gazeteci ve yazar, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan hayatını kaybetti. Okuyan, uzun süredir tedavi gözdüğü hastanede, 26 Aralık tarihinde vefat ederken, acı haber sevenlerini derinden yaraladı.

Okuyan'ın vefatı ardından kendisi ve yaşamıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte, 73 yıllık yaşamıyla Yaşar Okuyan'ın hayatı…

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950 tarihinde, Yalova'nın Elmalık ilçesinde dünyaya geldi. Okuyan'ın ailesi, Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy köyünden Yalova'ya göç etmişti. Aslen Rizeli olan Okuyan, İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Mezuniyeti ardından ise 21 yıl boyunca çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı.

Yaşar Okuyan siyasi hayatına 1970'li yıllarda başladı. MHP'nin Hergün gazetesinden köşe yazarlığı ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığını yapan okuyan, 12 Eylül 1980 yılında gerçekleşen askeri darbe nedeniyle, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda MHP genel sekreter yardımcısı olarak yargılandı.

Okuyan, siyasi kariyeri boyunca dokuz farklı partide görev aldı. 1991'de Mesut Yılmaz'ın ANAP liderliğine seçilmesiyle 1995'te ANAP'a katılan Okuyan, Ülkücü geçmişi nedeniyle parti içerisinde zor günler yaşadı. Yalova'nın il olmasıyla ise 20. ve 21. dönemde Yalova milletvekili seçildi.

1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Okuyan, Mesut Yılmaz'la yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle bakanlık görevinden ve ANAP'tan istifa etti.

MHP'YE GERİ DÖNDÜ

Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında, neden öldü?

ANAP'tan ayrıldıktan sonra Okuyan, eski partisi MHP'ye döndü ve daha sonrasında MHP'den de ayrıldı. 2004 yılına gelindiğinde Okuyan, yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden Yalova belediye başkanı adayı oldu ancak seçilemedi.

2004 yılının Kasım ayında Okuyan'ın yeni parti kuracağı söylentileri baş gösterirken, 28 Şubat Süreci'nde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisinin başına geçti. Partinin Mayıs 2005 olağan kongresinde adını Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirdi.

2007 yılına gelindiğinde Cumhuriyet Mitingleri'ne katılan Yaşar Okuyan, 2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapattı ve kadrosuyla birlikte Halkın Yükseliş Partisi'ne katıldı. Halkın Yükseliş Partisi'nden ise Yaşar Nuri Öztürk tarafından ihraç edildi.

2015 yılında, Vatan Partisi'nin genel başkan yardımcısı olarak seçilen Okuyan, 2018 yılında görevinden ayrılarak CHP'ye üye oldu. Ancak İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i hedef alan açıklamaları nedeniyle 22 Şubat 2023'te CHP'den de ihraç edildi.

YAŞAR OKUYAN NEDEN ÖLDÜ?

73 yaşındaki Yaşar Okuyan, uzun süredir Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmekteydi. Okuyan, 26 Aralık 2023 tarihinde, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER