Yarın okullar tatil mi, kar yağacak mı?

Okulların yarından itibaren yeni döneme başlayacak olmalarının ardından kar yağışı nedeni ile okulların tatil olup olmayacağı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Yarın okullar tatil mi, kar yağacak mı?

Uzun bir aranın ardından yarıyıl tatilinin sona ermesi ile birlikte yarın okula gidecek olan öğrenciler tarafından kar yağışı nedeni ile okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Bu çerçevede yapılan hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışının olacağı hem de valilikler tarafından okulların tatil olup olmayacağı yönünde bilgilendirmeler yapıldı.

YARIN OKUL VAR MI?

22 Ocak 2024 tarihinde başlayan yarıyıl tatili bugün itibariyle sona erdi. Yarın 81 ilde başlaması beklenen okulların beklenen kar yağışı nedeni ile bazı bölgelerde yeniden bir günlüğüne tatil edildiği öğrenildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün akşam saatlerinde kar yağışlarının etkili olduğu belirtildi.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamalara göre“Yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle, Karlıova ilçemiz merkez ve köy okullarının tamamı 5 Şubat Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır” ifadeleri ile tatil olacağı belirtildi.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye genelinde beklenen hava durumu için “Ülkemizin kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

SONRAKİ HABER