Yarın okullar tatil mi, 7 Aralık kar tatili olacak mı?

Kar yağışlarının ülke genelinde etkisini göstermesinin ardından veli ve öğrenciler tarafından okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Yarın okullar tatil mi, 7 Aralık kar tatili olacak mı?

Aralık ayına girilmesi ile birlikte ülke genelinde özellikle de belirli illerde kar yağışlarını etkisini göstermeye başladı. Durum bu şekilde olunca da karın etkili olduğu illerde aileler ve öğrenciler tarafından sık sık okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında da merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Bu hafta içerisinde de soğukların giderek artacağı belirli illerde kar yağışının da oldukça etkisini göstermeye başlayacağı yönünde bilgilendirmesinin gelmesi ile birlikte yarın yani 7 Aralık 2023 için okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu.

METEOROLOJİ UYARDI!

Olumsuz hava şartlarının hangi ilde etkisini göstereceği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili Meterolojiden açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Sinop, Bayburt, Artvin, Bitlis, Bingöl çevreleri ile Antalya'nın iç ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay çevreleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu(Batman ve Siirt hariç) ile Erzurum ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği ifade edildi.

Yapılan açıklamaların ardından bu illerden birinde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Gelen ilk açıklamalara göre Bingöl Valiliği tarafından "Devam eden olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Yedisu ilçemizde 7 Aralık Perşembe (yarın) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile olan kamu görevlilerimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır" şeklinde yapılan açıklamada uyarı verilen 24 ilden ilk kar tatili haberi geldi.

Bunun yanı sıra diğer iller için şu anlık tatil gelişmesi bulunmuyor.

SONRAKİ HABER