Yarın okullar tatil mi, 28 Kasım'da kar tatili var mı?

İl genelinde kar yağışlarının etkili olmaya başlamasının ardından vatandaşlar tarafından yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Yarın okullar tatil mi, 28 Kasım'da kar tatili var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışlarının başlamasının ardından il genelinde peş peşe uyarılar yapılmaya başlanmıştı. Bununla birlikte pek çok öğrenci ve veli tarafından da yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği araştırıldı. Özellikle bazı illerde fırtına nedeni ile ulaşımlarda sıkıntı yaşanırken bazı illerin de karla kaplandığı ifade edildi.

Bunun üzerine 28 Kasım tarihi için Valilikler ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil olup olmadığı konusunda açıklamalar merak konusu olmaya başladı.

METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yarın için Adana, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapılırken Hatay için turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı.

Bununla birlikte pek çok ilde de sağanak ve fırtınanın beklendiği ifade edildi. Bu iller ise şu şekildeydi;

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güneyli yönlerden Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

28 KASIM'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Gelen son dakika açıklaması ile birlikte Hatay'ın İskenderun ilçesinde 4 okulda ve Erzurum'un Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından tatil edilen okullar, "Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Hanifi Uysal Ortaokulu ve aynı binayı kullanan İnönü Ortaokulu, bahçelerindeki su birikmesi ve ulaşım yollarının kapalı olması sebebiyle eğitim öğretime yarın da ara vereceklerdir" şeklinde açıklama ile duyuruldu.

SONRAKİ HABER