Yarın okul var mı, 6 Şubat okullar tatil mi?

Belirli illerde kar yağışının etkili olmasının ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından yetkili kişiler tarafından açıklamalara yer verildi.

Yarın okul var mı, 6 Şubat okullar tatil mi?

Hem kar yağışının etkili olması hem de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden tam olarak bir sene geçmesinin ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından uzmanlar tarafından açıklamalara yer verildi.

YARIN OKUL VAR MI, 6 ŞUBAT OKULLAR TATİL Mİ?

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin 1. yılı olması nedeni ile Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ilinde tatil ilan edildiği öğrenildi. Bunun yanı sıra da kar yağışı nedeni ile Ağrı ilinin 5 ilçesinde de kar yağışı nedeniyle tatil edildiği ifade edildi.

METEOROLOJİ UYARDI!

Konu hakkında yetkili kişiler tarafından tatil edilen iller hakkında açıklamanın yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda “Ülkemizin kuzey, iç ve kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ver Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sinop, ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Trabzon ve Kars çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

SONRAKİ HABER