Yarın okul var mı, 5 Ocak 2024 kar tatili mi?

Kar yağışının Türkiye genelinde günden günde etkisini göstermeye başlamasının ardından bazı illerde eğitim gören vatandaşlar tarafından yarın okulların tatil olup olmadığı merak konusu oldu.

Yarın okul var mı, 5 Ocak 2024 kar tatili mi?

Ocak ayına gelinmesi ile birlikte özellikle Doğu bölgesindeki illerde kar yağışı günden güne kendini göstermeye başladı. Bu yağışların Ocak ayının ortalarına doğru kendini daha da fazla hissettireceği öğrenilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda belirli illerde beklenen yoğun yağışlara karşı dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Okula giden öğrenci ve veliler tarafından da bu kar yağışlarının etkisinin artmasının ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında merak edilenler ve araştırmalar artmaya başladı.

VAN'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ!

Öğrenci ve veliler tarafından kar tatilinin olup olmayacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ilk kar tatili haberi Van'dan geldi. Muradiye ve Saray Kaymakamlıkları tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda,"Yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile ilçe genelinde tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim, okul ve kurumlarımızda 5 Ocak 2024 Cuma günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir"şeklinde açıklamalar ile bu Cuma günü okulların tatil edildiği bilgisine ulaşıldı.

METEOROLOJİ O İLLER İÇİN UYARI YAPTI!

Tüm bu açıklamaların yanı sıra MGM tarafından 5 Ocak için yapılan uyarılar şu şekildeydi; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.”

Uyarının yapıldığı illerde bulunan vatandaşların yoğun yağışlara karşı özellikle de dışarı çıkarken kendi sağlıkları açısından dikkatli olması ve alınması gereken tüm önlemleri almaları gerektiğinin de MGM tarafından altı çizildi.

SONRAKİ HABER