Yarın okul var mı, 16 Şubat okullar tatil mi?

Sağanak yağışın etkili olduğu bu son günlerde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yarın okulların tatil olup olmadığı konusu yer aldı. Konuya ilişkin yetkili kişiler tarafından açıklamalara yer verildi.

Yarın okul var mı, 16 Şubat okullar tatil mi?

Ülkenin pek çok yerinde sağanak yağışın etkili olmasının ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında okulların yarın tatil olup olmadığı yer almıştı. Bunun üzerinde öğrenci ve veliler tarafında yapılan araştırmalar sonucunda tatil konusunda merak edilenlere ilişkin açıklamanın da geldiği belirtildi.

YARIN OKUL VAR MI? OKULLAR 16 ŞUBAT'TA TATİL Mİ?

Etkili olan yağışların artmasının ardından Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinde okulların bir gün süre ile tatil ilan edildiği öğrenildi. Buna göre konu ile ilgili Haliliye Kaymakamı Serap Çetin, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Haliliye ilçemiz kırsal mahallelerinde bulunan bütün okullarımızda 16 Şubat Cuma günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kırsalmahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarımıza taşınan öğrencilerimiz de bir gün izinli sayılacaktır." şeklinde ifadelere yer verildi.

METEOROLOJİ'DEN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILDI!

Tüm bunların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda “Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu (Erzincan, Kars, Ardahan, Hakkari ve Van hariç), Güneydoğu Anadolu, Isparta çereleri, Antalya’nın batı ilçeleri ile Eskişehir’in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu’nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Buna göre 16 Şubat tarihinde herhangi bir yağışın beklenmediği belirtilirken, 15 Şubat tarihinde etkili olan yağışlar sonucunda tatil ilan edildiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER