Yarın okul var mı, 15 Ocak kar tatili mi?

Kar yağışının pek çok ilde etkisini göstermesinin ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilenler arasında yarın okulların olup olmadığı konusuydu.

Yarın okul var mı, 15 Ocak kar tatili mi?

Ocak ayında kar yağışının özellikle de doğu şehirlerinde artmasının ardından vatandaşlar tarafından da merak edilenler artmaya başladı. Bu çerçevede hangi illerde kar yağışının olacağı, o illerde çalışmaların yapılıp yapılmayacağı hakkında tüm araştırmalar sürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirli iller için kritik uyarıların 15 Ocak tarihi için de verilmesinin ardından yarın okulların olup olmayacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

METEOROLOJİ'DEN O İLLER İÇİN KRİTİK KAR YAĞIŞI UYARISI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda kar yağışının beklendiği il ve bölgeler hakkında "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Hakkari çevrelerinin kar yağışlı; yarın (Pazartesi) Güney Ege kıyı illeri ile Edremit Körfezi çevrelerinin, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunun, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin sağanak yağışlı, Toroslar Mevkii'nin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır." şeklinde açıklamalara yer verildi.

15 OCAK'TA OKUL VAR MI? KAR TATİLİ VERİLECEK Mİ?

Okullarda kar tatilinin verilip verilmeyeceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından iki ilde ilk olarak kar yağışının beklendiği yönünde açıklama geldi. Bu çerçevede yapılan açıklamalar ise şu şekilde verildi;

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda olumsuz hava şartları nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime ara verileceği ifade edildi.

Trabzon Valiliği tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava şartları sonrası tüm mahalle yollarımız açık durumdadır. Ancak meteorolojik raporlar doğrultusunda bu gece buzlanma riski bulunduğundan ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilerimiz için eğitime bir gün ara verilmiştir." şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER