Yarın okul var mı, 10 Ocak kar tatili olacak mı?

Yurt genelinde kar yağışlarının görülmeye başlanmasının ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yarın okullarda kar tatilinin olup olmayacağı yer aldı.

Yarın okul var mı, 10 Ocak kar tatili olacak mı?

Bu haftanın ilk gününden itibaren Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre yurt genelinde soğuk havanın hakim olacağı ve bazı iller de kar yağışının etkili olacağı ifade edilmişti. Buna göre bugün için 18 ilde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı verildi. Özellikle de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde şiddetli yağışın etkisinin gösterildiği öğrenildi.

Yapılan açıklamaların yanı sıra soğuyan hava ve kar yağışının görüldüğü şehirlerin ardından eğitim gören öğrenci ve veliler tarafından en çok merak edilen konular arasında okulların tatil edilip edilmediği olmuştu. Konu hakkında Valiliklerce açıklamanın yapılıp yapılmadığı internet üzerinde en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

YARIN OKUL VAR MI? KAR TATİLİ OLACAK MI?

Bu kapsamda bugün ilk olarak iki il için kar tatili haberi geldi. Kar yağışının etkili olduğu illerden biri olan Çanakkale'nin Biga, Lapseki, Yenice, Çan ve Gelibolu ilçelerinde bugün öğleden sonra okulların tatil edildiği belirtilmişti. Konu hakkında yapılan bu açıklamaların yanı sıra yarın için Tekirdağ ilinde de okulların tatil olacağı belirtildi.

Kar tatiline ilişkin açıklamalarda bulunan Tekirdağ Valiliği, "Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 09 Ocak 2024 salı günü temel eğitim ve öğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra; Malkara ilçemizde 09 Ocak salı günü, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 çarşamba günü resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 09 Ocak Salı günü öğleden sonra ve 10 Ocak çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir" şeklinde ifadeler ile hangi ilçelerde kar tatilinin verildiği konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.

SONRAKİ HABER