Yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olacak! Meteoroloji'den Türkiye geneli sağanak uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayımladığı son veriler ile birlikte yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisini göstereceği öğrenildi. Bu kapsamda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedildi.

Yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olacak! Meteoroloji'den Türkiye geneli sağanak uyarısı geldi

Son günlerde özellikle de sağanak yağışın ülkeyi etkisi altına almasının hemen ardından günlük olarak hava şartlarına ilişkin dikkat edilmesi gerekenler de açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre ülke genelinde yarın öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

YARIN ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN SAĞANAK YAĞIŞIN ETKİSİ GÖRÜLECEK!

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda sağanak yağışa karşı dikkat edilmesi gerekenler hakkında şu şekilde konuşuldu;

Yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olacak! Meteoroloji'den Türkiye geneli sağanak uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Akdeniz (Kahramanmaraş haric), İç Anadolu (Ankara, Eskişehir ve Sivas haric), Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ haric), Güney Doğu Anadolu (Adıyaman haric) ile Antalya, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların Trakyada 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI GELDİ!

Türkiye geneli için yapılan bu uyarının yanı sıra doğu kesimlerinde beklenen çığ tehlikesine ilişkin de “Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verilmiş oldu.

SONRAKİ HABER