Yarın 81 ilde tüm okullarda ilk ders Cumhuriyet!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile tüm okullarda Cumhuriyet Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler belirlendi. Bu kapsamda 28 Ekim 2024 Pazartesi günü tüm okullarda ilk ders Dersimiz Cumhuriyete Doğru filmi izlenecek.

Yarın 81 ilde tüm okullarda ilk ders Cumhuriyet!

Ankara Kazan'da TUSAŞ'a yönelik olarak yapılan hain terör saldırısı Türkiye'yi bir kere daha tek yürek haline getirirken Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü kutlamaları daha büyük bir önem kazanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile göndermiş olduğu genelge ile Cumhuriyet Haftası kapsamında tüm okullarda milli ruh ve maneviyatın arttırılması amacıyla öğrencilere yönelik uygulanacak programı duyurdu.

TÜM OKULLARDA PAZARTESİ İLK DERS CUMHURİYET!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasını taşıyan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu genelge 81 ile gönderildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin amacının milli ruh ve maneviyata sahip, toplumuna hizmet eden, tarihine saygı gösterip sahip çıkan, bayrağına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmek olduğu belirtilen resmi yazıda, “Çok zor şartlarda kazanılan bağımsızlığımızın nişanesi, milletimizin iradesinin tescili, vatanseverliğimizin ilhamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim gününü birlik, beraberlik duygusuyla kenetlenerek kutlamak hepimizin ödevidir” ifadelerine yer verildi.

Yarın 81 ilde tüm okullarda ilk ders Cumhuriyet!

Yayımlanan genelge kapsamında 28 Ekim 2024 Pazartesi günü 81 ilde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere tüm kademelerde okullarda ilk ders olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlanan “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” isimli film tüm öğrencilere izletilecek. Tiyatro oyunundan çekilen görüntülerden oluşturulan ve özel olarak hazırlanan film ile öğrencilere milli birlik ruhunun aşılanması hedeflenecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER