Yargıtay'dan yeni emsal karar! Apartmanda oturanlar o parayı artık ödemeyecek

Yargıtay tarafından açıklanan yeni emsal karar ile apartmanda oturan herkes için uygulanan ödeme zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Apartman çatısının onarılması gideri kime aittir?

Yargıtay'dan yeni emsal karar! Apartmanda oturanlar o parayı artık ödemeyecek

Apartmanda oturan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal karar açıklandı. Kiracı ya da ev sahibi fark etmeksizin herkesin ödemekle yükümlü olduğu belirli giderler bulunmakta olup apartman çatısı giderleri bu konuda en çok tartışma yaşanan konular arasında yer alıyor. Bina yöneticisi olan kişi tarafından apartmana yapılan çatı yenilemesi sonrası masraf konusunda başlayan tartışma mahkemeye taşınırken emsal karar açıklandı.

APARTMANDA ÇATI TADİLATI, BAKIMI VE ONARIMI GİDERLERİ KİME AİTTİR?

Yargıtay, Menemen’deki bir apartmanda çatının yenilenmesiyle ilgili önemli bir karara imza attı. Çatı katında oturan bina yöneticisi, çatının yenilenmesi için bir firma ile anlaşma yapmış ancak kat maliklerinin bu yenileme bedelini ödememesi üzerine icra takibi başlattı. Bazı kat maliklerinin davanın reddi için mahkemeye başvurması üzerine, mahkeme davayı reddetti. Bu karar Yargıtay tarafından da onaylandı.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi tarafından alınan emsal karar kapsamında çatı yenilemesinin tüm bina sakinlerinin onayı ile yapılması gerektiği belirtildi. Yine bu işlemi yapmak için proje değişikliğinin zorunlu olduğu bunun için de kat maliklerinin muvafakatinin alınması gerektiğini belirten Yargıtay onay alınmadan yapılan işlemlerden diğer kat maliklerinin sorumlu tutulamayacağına hükmetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER