Yargıtay yeni kararını açıkladı! Mülk sahibi kiradaysa kiracı evi boşaltmalı!

Yüksek Mahkeme bir mülk sahibinin başka bir evde kiracı olarak oturuyor olması durumunda kiradaki evin boşaltılması gerektiğini ifade etti. Detaylar ise belli oldu.

Yargıtay yeni kararını açıkladı! Mülk sahibi kiradaysa kiracı evi boşaltmalı!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki tartışmalar devam ederken yüksek mahkemeden yeni bir karar daha çıktı.

EV SAHİBİ KİRACI OLURSA NE OLUR?

Bunun ile birlikte Yüksek Mahkeme bir mülk sahibinin başka bir evde kiracı olarak oturması durumunda kiradaki evin boşaltılması gerektiğini ifade etti. Yani konut tahliye davalarında ev sahibinin kirada oturmasının ihtiyacın varlığının kanıtlanmanın en önemli göstergesi olduğu da vurgulanan bilgiler arasında yer alıyor.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR!

Son günlerin tartışma konusu olan kiralık evler ile alakalı Yargıtay'dan emsal nitelikte karar belli oldu.

Mahkeme ihtiyaç iddiasına dayalı davalarda tahliye karar verilebilmesi için ihtiyacın gerçek, samimi ve zorunlu olması gerektiğini ifade etti.

Bunun ile birlikte devamlılık arzu etmeyen geçici ihtiyaç tahliye sebebinin yapılmayacağı da ifade edilirken henüz doğmamış ya da gerçekleşmemiş uzun bir süreye bağlı olan ihtiyaç da tahliye sebebi olarak kabul edilmeyecek.

Bu durumda Yüksek Mahkeme bir mülk sahibinin başka bir evde kiracı olarak oturması durumunda kiradaki evin kiracı tarafından boşaltılması gerektiğini ifade etti.

SONRAKİ HABER