Yabancıya gayrimenkul satışında yeni düzenleme! Sınırlama getirildi

Yabancılara gayrimenkul satışında yeni düzenlemeye gidildi. Artık yabancılar için gayrimenkul satın almak ve vatandaşlık kazanmak kolay olmayacak.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni düzenleme! Sınırlama getirildi

Yeni düzenlemeyle yabancıların Türkiye'den taşınmaz satın alarak vatandaşlık kazanabilmesine yönelik sınırlamalar getirildi. Buna göre, eskiden Türkiye'den 400 bin dolarlık bir taşınmaz satın alarak vatandaşlık kazanan yabancılara, vatandaşlık hakkı kazanmak için gerçekleştirilen alımlarda arsaların üzerinde yapı bulunması zorunluluğu getirildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, istisnai vatandaşlık kazanmak için taşınmaz satın alan yabancılar 400 bin dolar veya karşılığındaki döviz tutarında taşınmaz alımlarının kapsamı değiştirildi.

Yabancıların vatandaşlık hakkı kazanmak için gerçekleştirilen alımlarda arsaların üzerinde yapı bulunması zorunluluğu ile Türkiye vatandaşlığı için arsa ya da tarla satın alınabilmesinin de önüne geçildi.

Ayrıca düzenlemeyle birlikte, tarım arazilerinin korunması ve konut satışlarının artması da hedefleniyor.

YABANCILAR VATANDAŞLIK İÇİN SADECE ARSA YA DA TARLA ALAMAYACAK

Düzenlemedeki asıl hedef, tarım arazilerinin korunması ve konut satışlarının artması oldu. Yabancıların Türkiye vatandaşlığı için 400 bin dolar değerindeki tüm taşınmazları satın alamsı Türk vatandaşlığı için yeterli bulunurken artık çok daha kapsamlı ve sınırlı bir uygulamaya geçiş yapılmış oldu.

Yeni yönetmelik ile yabancılar, kat mülkiyeti kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazların satın alınması halinde Türk vatandaşlığı kazanılabilecek.

Böylelikle hem tarıma arazilerinin korunması hem de konut satışlarında artık hedeflenirken hem de yabancıların Türk vatandaşlığı alması konusu daha sıkı bir denetimden geçmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER