Yabancı numaralı çağrılara aman dikkat! Dolandırıcıların hedefi olmayın!

Türkiye’deki mobil hat kullanıcıları telefonlarına gelen yabancı aramalardan bir hayli şikayetçi. Bunun ile birlikte bu numaraların kendi mobil hatlarına nasıl ulaşım sağladıkları da merak ediliyor.

Yabancı numaralı çağrılara aman dikkat! Dolandırıcıların hedefi olmayın!

Mobil hat kullanıcıları telefonlarına gelen yabancı numaralardan şikayetçi. Bunun ile birlikte hatta gün aşırı yabancı numaralar tarafından rahatsız edildiklerinin söyleyen kullanıcılar genellikle aramaların yurt dışında yapıldığını da ifade ediyor.

Bunun ile birlikte dolandırıcılara karşı telefon kullanıcılarını uyaran uzmanlar, SMS ile de insanları dolandırmaya kalkıştıklarını da söylüyor. Bundan dolayı telefonda kendini kamu görevlisi, banka ya da savcı olarak tanıtanlara inanılmaması hususunda da uyarılar yapıldı. Uzman isimler savcı, ya da polisin sabit hat başta olmak üzere karşı taraf ile iletişime geçmediğini de belirtti.

Yurt dışından gelen aramaların çoğunluk ile dolandırıcılardan geldiğini de ifade eden uzman isimler, arama açılmadan numaranın engellenmesi gerektiğini de söyledi.

Arama dışında dolandırıcılar, SMS üzerinden de sabit hat kullanıcıları ile iletişime geçiyor. Böylece linke tıklayan kişilerin verileri de dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

SONRAKİ HABER