Winner Ceketi nedir, neden gündem oldu, kimler giydi, kime özgü?

Türk siyasetinde çeşitli isimler giydikleri kıyafetler ile anılır oldu. Bülent Ecevit kasketi, Süleyman Demirel ise Fötr şapkası ile akıllarda yer edinmişti. Son dönemde ise bir ceket adından söz ettirmeyi başardı.

Winner Ceketi nedir, neden gündem oldu, kimler giydi, kime özgü?

Winner Ceketi ülkenin son 20 yılından fazla bir süredir iktidarda olan AK Parti ile özdeşleşen bir kıyafet olarak biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ak Parti siyasetinden önemli isimlerin seçim dönemlerinde giymeleri ile akıllarda yer edinen mavi tonlarındaki kareli ceket bir kez daha gündem oldu.

TÜRK SİYASETİNİN KAZANDIRAN KIYAFETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen bu cekete, Erdoğan'ın ve AK Parti'nin üst üste seçimlerde ilk sırada gelmesinden ötürü Winner Ceketi adı verilmişti. Kazanan ceket anlamına gelen bu ceket son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi liderleri tarafından giyilmeye başlandı.

Winner Ceketi nedir, neden gündem oldu, kimler giydi, kime özgü?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, suikaste kurban giden Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşürken bu ceketi giymişti. Daha sonra konu ile ilgili konuşan Özel "Bir kere de biz giyelim kime ne zararı var bunun. 47 yıl sonra parti birinci parti olmuş ve ceketin adı da 'winner ceketi'. Hani niye sen giydin derseniz. Bir kere de biz giyelim ne olmuş dedik yani?" demişti.

ÖNCE ÖZEL, SONRA İMAMOĞLU

Bu olaydan kısa bir süre sonrasında ise ceketi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu giydi. Edirne'de gerçekleşen Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yerinde takip eden İmamoğlu üzerinde giydiği ceket ile gündem olmayı başardı.

Türk siyasetinde damga vuran ceket bu olaydan sonra internet ortamında en çok aranılan konu başlıkları arasında yer aldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER