WhatsApp'ta yeni özellik! Uygulamayı kullanmayanlarda mesajlaşabilecek

WhatsApp, Dijital Pazarlar Yasası kapsamında yeni bir özelliği test etmeye başladı. Yeni özelliğin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

WhatsApp'ta yeni özellik! Uygulamayı kullanmayanlarda mesajlaşabilecek

WhatsApp yeni bir döneme giriyor. Avrupa Birliği’nin her teknoloji şirketine zorunlu tuttuğu Dijital Pazarlar Yasası kapsamında WhatsApp, uygulamada yeni bir özelliği test etmeye başladı. AB kuralları ile sosyal medya yasası bir kez daha düzenlendi. Buna göre, hesabı olmayan kişilerde, uygulama kullanıcılarına mesaj atabilecekler.

screenshot-12-002.png

AB, kısa süre önce Dijital Piyasalar Yasası (DMA) olarak bilinen ve kullanıcılara farklı uygulamalar arasında iletişim kurma zorunluluğunu getiren bir yasayı yürürlüğe aldı.

Teknoloji şirketlerini etkileyen bu yasadan diğer sosyal medya firmalarını etkilenecek.

WHATSAPP'A PLATFORMLAR ARASI MESAJLAŞMA GELİYOR

Google Play Store'da sunulan WhatsApp beta 2.23.19.8 güncellemesi ile, yeni düzenlemelere uymak için platformlar arası mesaj üzerine çalıştığı ortaya çıktı.

Avrupa Birliği'nin kurallarında, mesajlaşma platformları arasında hesap kayıt zorunluluğu olmaksızın iletişim kurulması şartı bulunuyor.

Artık, WhatsApp uygulaması olmayanlarda, uygulamayı kullananlarla iletişime geçebilecek. Örneğin Signal uygulamasını kullanan biri, WhatsApp hesabı olmadan WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecek.

Bahsedilen özellikle, kullanıcıların ağı daha genişlerken, farklı uygulama kullananlar arasındaki iletişimde de engeller kalkmış olacak. Bu uygulamanın test edilip piyasaya sürülmesi için 6 aya ihtiyacı var.

SONRAKİ HABER