Veysel Tiryaki kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yerel seçimler ve partilere yönelik kulis bilgileri hız kesmeden devam ederken AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olan Veysel Tiryaki'nin adı yeniden gündem oldu. Tiryaki'yle ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Peki, Veysel Tiryaki kimdir, nereli, kaç yaşında?

Veysel Tiryaki kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken birbiri ardında gazeteciler tarafından kulis bilgileri de yayımlanmaya devam ediyor. Özellikle AK Parti'nin açıklamadığı belediye başkan adayları merakla beklenirken bugünlerde Veysel Tiryaki adı yeniden gündem oldu.

İddialara göre Ankara'nın Altındağ ilçesinde AK Parti'den Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki olacak. Haberin duyulmasıyla Tiryaki'nin hayatı ve siyasi kariyeri araştırılmaya başlanırken Veysel Tiryaki'yle ilgili merak edilenleri sıraladık.

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

Veysel Tiryaki, Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde, 1965 yılında dünyaya geldi. Bolu'da ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamlayan Tiryaki, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden tamamladı.

2011 yılında İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Tiryaki, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde de doktora yaptı.

1990 yılında kaymakamlık sınavını kazanan Veysel Tiryaki, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı, Artvin ve Osmaniye'de ise valilik görevini yürüttü. 2003 yılında, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı yapan Tiryaki, Ankara'ya tayini çıktıktan sonra 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçildi ve 3 dönem belediye başkanlığı yaptı.

2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak görev yapan Veysel Tiryaki, 7 Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Veysel Tiryaki, evli ve 3 çocuk babasıdır. Öte yandan, iyi derecede de İngilizce bilmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER