Vergisiz telefon marka ve modelleri nedir, telefon fiyatları ne kadar?

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alım fırsatı tanınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadinin gerçekleşmesi bekleniyor. Karara dahil edilen marka ve modeller merak edilirken fiyatlar da sorgulanmaya başladı.

Vergisiz telefon marka ve modelleri nedir, telefon fiyatları ne kadar?

Vergisiz telefon marka ve modelleri nedir, telefon fiyatları ne kadar? - Türkiye'de mayıs ayında yapılan seçimler öncesinde liderlerden vaatler ardı ardına gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler için açıkladığı bir vaatte vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımları le ilgili olmuştu.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı detayları için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrilirken seçimlerden önce gündeme gelen üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz bilgisayar ve telefon satışı hakkında gelişmeler takip ediliyor. Üniversite öğrencileri ''Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, hangi markalarda geçerli olacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

''GENÇLERE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.'' diyerek vergisiz telefon ve cep telefonu alımlarını merak eden gençleri heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu ve seçim beyannamesinde yer verilen üniversite öğrencilerine bir defa geçerli olmak üzere bilgisayar ve telefon satışlarında vergi muafiyeti düzenlemesinde sona gelindi.

vergisiz-telefon-marka-ve-modelleri-nedir-telefon-fiyatlari-ne-kadar.jpeg

VERGİSİZ TELEFON ŞARTLARI NEDİR?

Gençlerin merakla beklediği vergisiz cep telefonunda detaylar netleşti. Vergisiz cep telefonlarına yalnızca üniversite öğrencileri sahip olabilecek. ÖTV ve KDV’siz cep telefonu imkanından tüm üniversite öğrenciler ile birlikte yüksek okul ve açık öğretimde de okuyanlar dahil edilecek ve toplamda 7 milyon kişi vergisiz ürün alabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sene sonuna kalmadan konu netleştirilecek” dedi. Ulaştırma, Teknoloji, Ticaret, Hazine ve Maliye Bakanlıkları olmak üzere 4 bakanlık ortak çalışıyor.

VERGİSİZ TELEFON MARKA MODELLERİ NEDİR?

Vergisiz cep telefonu yalnızca Türkiye’de üretilen modelleri içerecek ve bunun bir üst sınırı olacak. İşte dahil edilecek marka ve modeller;

  • TCL: 20 SE, 20 E, L7,
  • Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,
  • Tecno Mobile: Camon 16,
  • GM 23, Phoenix 5G, 24 Pro,
  • Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus,
  • Reeder: S19 Max Pro S,
  • OMIX: X5,
  • Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,
  • OPPO: A15, Reno 5 Lite,
  • Vivo: Y11s, Y21s, Y53s
  • Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy modeller olarak açıklandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER