Van depremi ne zaman oldu, kaç kişi vefat etti, kaç şiddetindeydi?

Yakın zamanda Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde on binlerce insanını kaybeden Türkiye'nin benzer çok sayıda deprem olayı bulunuyor. Yıllar önce yaşanan Van depremi de o dönem yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine ve şehirde büyük hasar oluşmasına neden olmuştu.

Van depremi ne zaman oldu, kaç kişi vefat etti, kaç şiddetindeydi?

Türkiye bugün acı bir olayın yıl dönümünü yaşıyor. Cumhuriyet döneminin en yüksek kayıplı depremleri arasında olan Van Depremi 13 yıl önce bugün, 23 Ekim 2011'de yaşanmıştı.

3 ÜLKE YARDIMINI TEKLİF ETMEDEN GÖNDERDİ

Öğle saatlerinde yaşanan ve 25 saniye süren deprem Van'a ek olarak çevre illerde de hissedildi. Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı mahallesinin merkez üssü olduğu depremde toplam 604 kişi hayatını kaybetti.

4152 kişinin yaralandığı depremde şehirde büyük hasar meydana geldi. Türkiye'ye arama kurtarma çalışmalarında destek olunması adına çok sayıda teklif gelmişti. Türkiye'ye teklif etmeden yardıma gelen Azerbaycan, Bulgaristan ve İran haricindeki yardımlar ise kabul edilmemişti.

İKİNCİ DEPREMDE 40 KİŞİ VEFAT ETTİ

O dönem bölge halkı için ülkenin dört bir yanından destekler gönderildi. Van halkının geçirdiği zor günleri atlatmasına destek olunurken şehir 9 Kasım'da ikinci bir depremle sarsıldı. Yaşanan 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde ise 40 kişi vefat etti, 30 kişi de yaralandı.

Bu depremde vefat eden 40 kişinin 24'ü yıkılan Bayram Otelinde hayatını kaybetti. Ayrıca arama kurtarma faaliyetleri için ülkemizde bulunan Japon yardım görevlisi Dr. Atsushi Miyazaki de bu depremde vefat edenler arasında yer aldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER