Uzmanlar bu kez Kharoon sıcakları için alarma geçti! Sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek Meteoroloji çok net uyardı

Ülkemizde anormal derecede artan hava sıcaklıkları yetkilileri harekete geçirirken el nino ve çöl sıcaklıkları için çeşitli uyarılar yapılmıştı. Yapılan uyarıların ardından MGM'de alarma geçti ve bu kez Kharoon sıcaklıkları için uyarılar yapıldı.

Uzmanlar bu kez Kharoon sıcakları için alarma geçti! Sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek Meteoroloji çok net uyardı

Uzmanlar bu kez Kharoon sıcakları için alarma geçti! Sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek Meteoroloji çok net uyardı - Türkiye'nin yanı sıra dünya ülkelerinde de küresel ısınmanın etkileri görülmeye başlandı. Küresel ısınma her geçen gün kendini daha da hissettirmeye başlarken 2023 yılında rekor hava sıcaklıkları kaydedildi. Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte ülkemizdeki tüm yetkili birimler harekete geçti ve çeşitli uyarılara ver verdi.

Son olarak El Nino sıcaklıkları için uyarılar yapılırken çeşitli belediye ve valilikler de saat vererek vatandaşları dışarı çıkmamaları ve gerekli durumlarda önlem alınması konusunda vatandaşları uyardı. Yetkililer alarma geçerken pek çok uyarı art arda gelirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan bir son dakika açıklaması ile tehlike resmen duyuruldu.

HAVA SICAKLIKLARI REKOR DERECEDE ARTACAK

Çöl sıcaklıklarının ardından bu kez Kharoon sıcaklarının yurdu etkisi altına alacağı kaydedilirken Meteoroloji uzmanları, Mega kent İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkacağını duyurdu. MGM tarafından yapılan açıklamada sıcak hava dalgasının 20 Temmuz itibariyle tüm yurtta etkili olacağı bildirilirken Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının 21 Temmuz Cuma günü itibariyle kritik seviyede artacağı belirtildi. Uzmanlar yurt genelinde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkacağı tahmininde bulunurken özellikle kalabalık alanlarda bu sıcaklığın 47 dereceye kadar çıkabileceğinin de altını çizdi.

BÖLGELERDE HAVA SICAKLIKLARI 40 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKACAK

MGM tarafından yapılan hava tahminlerine göre bölgelerde hava durumu da belli oldu. Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşacağı tahmin edilirken İzmir'de 38, Denizli'de 40, Muğla'da 39, Afyonkarahisar'da 33 derece sıcaklık ölçümü yapıldığı bildirildi. Ancak bu sıcaklıkların 21 Temmuz Cuma günü 2 derece daha artacağı kaydedildi.

uzmanlar-bu-kez-kharoon-sicaklari-icin-uyardi-sicakliklar-40-dereceyi-gececek-meteoroloji-cok-net-uyardi.jpg

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık 40 derece üzerinde seyrederken Adana'da 35, Kahramanmaraş'ta 39, Hatay'da ise 33 derecelik sıcaklık ölçüldü. İç Anadolu Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde sıcaklık 35 derecenin üzerinde seyredecek ve 40 derecenin üzerine çıkacak. Karadeniz Bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakimken Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve güney kesimlerinde gök gürültülü sağanakların etkili olacağı aktarıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklıkları 44 dereceye kadar çıkacak.

uzmanlar-bu-kez-kharoon-sicaklari-icin-uyardi-sicakliklar-40-dereceyi-gececek-meteoroloji-cok-net-uyardi-001.jpg

Söz konusu sıcaklıkların Kharoon etkisi ile 2 ila 3 dereceye kadar artması beklenirken kritik tarih de 21 Temmuz olarak duyuruldu. Uzmanlar ise saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını tavsiye etti. Bununla birlikte dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşların bol bol su tüketmeleri gerektiği, açık renkli kıyafetler giymeleri tavsiye edildi.

SONRAKİ HABER