Uzmanından öneri! Kurban Bayramı'nda ilk gün Adana kebap yapmayın!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala et tüketimi hakkında bazı bilgilendirmeler yapılıyor. Kebapçı Yaşar Aydın, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kebap yapılmaması gerektiğini söyledi.

Uzmanından öneri! Kurban Bayramı'nda ilk gün Adana kebap yapmayın!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla bayram telaşı başladı. Adana'da kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin tüketimi hakkında bazı bilgiler verdi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması üzerine vatandaşlara öneriler yapılıyor. Kebabın başkenti Adana’da yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları uyardı. Adanalı kebapçı, ilk günkü kurban etiyle kebap yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını belirterek, kavurma yapılması gerektiğini ifade etti.

Uzmanından öneri! Kurban Bayramı'nda ilk gün Adana kebap yapmayın!

"KURBAN ETİNİN İLK OLARAK 3-4 SAAT DIŞARIDA BEKLETİLEREK DİNLENMESİ GEREK"

Yaşar Aydın, kurban etinin ilk olarak 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca uzman kebapçı Aydın, kurban etiyle ilk gün Adana kebap yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını anlattı. Aydın, "Kurban kesimi sırasında vatandaşlarımız gelişigüzel yerlerde hayvanları kesmesinler. Sinekler ve böcekler kana geliyor. Bu da hastalığa neden oluyor. Kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamalıyız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanından öneri! Kurban Bayramı'nda ilk gün Adana kebap yapmayın! - Resim : 2

Etin kesildikten sonra sulu olduğunu ve kebap için uygun olmadığını anlatan Yaşar Aydın, "Sulu eti kebap yapmak mümkün değil. İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız. İkinci gün ama istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap olmaz. Et gevşek olur. İkinci gün daha bir tadını alırsınız. Et dinlediğinde lezzetli olur" diye konuştu.

Yaşar Aydın, kurban etinin dağıtılması gerektiğini belirterek, depremzedelerin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER