Uzmanı açıkladı! Üniversite tercihi yapacaklar dikkat!

YKS sınav sonuçları açıklandı. Sınav heyecanı yerini tercih dönemindeki stresli sürece bıraktı. Adayların tercih yaparken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

Uzmanı açıkladı! Üniversite tercihi yapacaklar dikkat!

Üniversite tercih döneminde dikkate alınması gerekenler hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Esra Orum Çattık, konuyla ilgili adayları bilgilendirdi.

Dr. Öğretim Üyesi Esra Orum Çattık, üniversite tercih döneminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Dr. Çattık, çok iyi düşünülerek verilmesi gereken üniversite kararının bireysel ve meslek yaşamında kalıcı etkiye sahip olduğunu söyledi. Çattık, tercih yaparken üniversitenin akademik kalitesi, şehirdeki konumu, bölümün kariyer imkânları, kampüsün fiziksel özellikleri gibi pek çok değişkenin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Uzmanı açıkladı! Üniversite tercihi yapacaklar dikkat!

ÜNİVERSİTENİN NİTELİKLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Dr. Çattık, “Tercih edeceğiniz üniversitenin burs, staj imkânları, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları, yan dal, çift ana dal yapabilmek, kütüphane hizmetleri, sosyal faaliyetlerinizi gerçekleştirebileceğiniz öğrenci kulüpleri, yine spor faaliyetleri yapabileceğiniz tesisler, kampüs içi ulaşım imkânları, yemekhane hizmetleri gibi pek çok hizmetin üniversite tarafından size sunulması oldukça önemli" dedi. Çattık, üniversitenin ve bölümün akademik kadrosunun nitelikli olmasının eğitim kalitesini arttırdığını ve meslek yaşamında belirleyici olduğunu söyledi.

Üniversite tercihi yaparken aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için üniversitelerin resmi internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER