Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman, nasıl yapılacak?

Öğretmenlerin tabi tutulduğu Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ne zaman yapılacağı merak edildi. Öğretmenler sınavın ne zaman ve ne şekilde yapılacağını merak ederken detayları derledik.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman, nasıl yapılacak?

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı için geri sayım başladı. Sınav başvurularının ne zaman başlayacağı merak edilirken sınava girecek öğretmen adayları da araştırmalarına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzunu yayımladı.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavına başvuracak adaylar için başvuru süreci detayları belli oldu. Bununla beraber ''Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Uzman Öğretmenlik sınavı başvuru ücreti de merak edilenler arasındaki yerini alırken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

2023 ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı uygulama kılavuzu yayımlandı. Buna göre başvurular 25 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Sınav başvuru ücreti 530 TL olarak belirlendi.

okbs.jpeg

Ödemeler ise MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; ''https://odeme.meb.gov.tr'' adresi üzerinden tüm bankaların kredi kartıyla ya da T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ’nin ATM, mobil bankacılık - internet bankacılığı üzerinden yatırılabilecek. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da uygulanacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı fotoğraflı sınav giriş belgesi 13 Kasım 2023 tarihinde ''http://www.meb.gov.tr'' adresi üzerinden ilan edilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER