Uzman isim Naci Görür'den kritik 7 üstü deprem uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklamalara göre bugün Tunceli'de meydana gelen depremin ardından vatandaşların son derece dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Uzman isim Naci Görür'den kritik 7 üstü deprem uyarısı!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalarda saat 16.28'de Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği öğrenildi. Depremin ardından ise uzman isim tarafından merak edilenler hakkında kritik açıklama geldi.

BUGÜN TUNCELİ'DE DEPREM MEYDANA GELDİ!

Yerin 8,7 km derinliğinde yaşanan deprem ilçelerden ve şehrin merkezinden de şiddetli bir şekilde hissedildiği öğrenildi. Depremin herhangi bir devamlılığının olup olmayacağı ise Tunceli ilinde yaşayan vatandaşlar ile çevre illerdeki kişiler tarafından en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Bugün meydana gelen bu depremin öncesinde Prof. Dr. Naci Görür tarafından “Bu fay eğer deprem üretirse 7,4’e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli’ye fazla uzak değil. Tunceli’ye yakın Tunceli hemen bu fayın güneyinde” şeklinde uyarı yapılmıştı. Bunun üzerine uzman tarafından gelecek olan açıklamalar merak konusu oldu.

NACİ GÖRÜR'DEN DEPREMİN ARDINDAN KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ!

Yaşanan bu depremin ardından dikkat edilmesi gerekenlerin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, konu ile ilgili“Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle” şeklinde açıklamalarda bulundu.

SONRAKİ HABER