Uzaktan ve ikinci öğretim öğrenim ücreti ve katkı payı ne kadar?

Üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payları ile öğrenim ücretleri merak edildi. Uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payı ücretleri merak konusu olurken araştırmalar da başladı.

Uzaktan ve ikinci öğretim öğrenim ücreti ve katkı payı ne kadar?

Her yıl üniversitelileri yakından ilgilendiren öğrenim ücretleri ve katkı payı hakkında araştırmalar oluyor. Üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payları ile öğrenim ücretleri belirlenirken ''Öğrenim ücretleri ne kadar? Uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payı ödenecek mi?'' gibi sorulara yanıt aranıyor.

Yükseköğretim kurumlarında 2024-2025 akademik yılı için uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri ile katkı payları belirlendi.

UZAKTAN VE İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI NE KADAR?

2024 - 2025 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uzaktan ve ikinci öğretim öğrenim ücreti ve katkı payı ne kadar?

Kararda, yükseköğretim kurumlarının cari hizmet maliyetlerine birinci öğretim ile açık öğretimde devlet ve öğrenci tarafından yapılacak katkı payı tutarları ile ikinci ve uzaktan öğretim öğrencilerinin öğrenim ücreti tutarları açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, 2024 - 2025 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak.

Buna göre 2024 - 2025 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak.

Bu öğrencilerden alınması gereken katkı payı tutarları devlet tarafından karşılanacak ve 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılında devlet tarafından karşılanacak öğrenci katkı payı tutarları yüzde 40 artırımlı olarak ödenecek. Bu çerçevede öğrenciler yapılan duyuruları takip ederek ödemelerini gerçekleştirebilecek.

SONRAKİ HABER