Uykusunda bunu yapan herkesi ilgilendiriyor! Uzmanlar alarm verdi ölüm riskiniz artabilir

Zinde bir gün geçirmek için kaliteli uyku uyumanın büyük bir önemi bulunuyor. Yaşamı en temel ihtiyaçları arasında bulunan uykuyu her insan farklı şekil ve saatlerde uyuyor. Uzmanlar uygu şeklinin ölüm riskine ilişkin uyarılarda bulundu.

Uykusunda bunu yapan herkesi ilgilendiriyor! Uzmanlar alarm verdi ölüm riskiniz artabilir

Uzmanlar, sağlıklı ve zinde bir vücut için günlük 8 saatlik uygu uyunması gerektiğini belirtiyor. Her insanın en temel ihtiyacı olan uyku, her insanda farklı şekil ve ihtiyaçlarda kendini gösterir. Kimi insan günde iki kez uyurken kimileri de yalnızca bir kez uyur. Her bireyin farklı uyku düzenleri vardır ve bu düzen yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler.

Uzmanlar düzenli uykunun sağlıklı bir vücut anlamına geldiğini belirtirken düzensiz uyku, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, depresyona ve hatta bazı kronik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Uzmanlar kaliteli uygu için öneriler yaparken uyku şekliyle ilgili olarak da uyarılarda bulundu.

KALİTELİ BİR UYKU KALİTELİ BİR YAŞAM ANLAMINA GELİYOR

Uyku, hem bedenin hem de zihnin dinlenmesi için kişinin temel ihtiyaçlarının başında gelir. İnsan hayatı için büyük bir öneme sahip olan uyku, kişilerin hayatını birinci sırada etkiler. Uyku esnasında yaşanan sorunlar, sağlık durumumuz hakkında ipuçları verirken Stanford Üniversitesi'nden Emmanuel Mignot tarafından yapılan çalışmalar, uyku düzeninin yaşla ilişkilendirildiğini ve ölüm riski ile bağlantılı olduğunu gösterdi. Bu bilgiden hareketle detaylar açıklanırken gece uykusunun bölünmesinin ölüm riskini artırabildiği ve birçok sağlık sorununun da belirtisi olduğuna dikkat çekildi.

ekran-goruntusu-2023-10-02-155429.png

UYKU ŞEKLİNİZ ÖLÜM RİSKİNİZLE İLİŞKİLİ OLABİLİR

Parkinson hastalarının yaşadıkları uyku sorunlarına dikkati çeken araştırmalar yayımlanırken Parkinson hastalarının diğer semptomlarının ortaya çıkmasından yaklaşık 5 - 10 yıl önce birçok hastanın kabuslar gördüğünü, uykularında bağırdığını gösterdi.

ekran-goruntusu-2023-10-02-155448.png

Yapılan araştırmaya göre insanların geceleri birkaç kez kısa süreliğine uyanması, ölüm riskinin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edildi. Uzmanlar, riskli uyku bölünmesi yaşayan insanların bunun farkında olmadığına vurgu yaparken solunum ve kalp atışları gibi uyku özellikleri ile ölüm riski arasındaki doğrudan bağlantıyı tespit etti.

ekran-goruntusu-2023-10-02-155504.png

Bu çerçevede uyku yaşı, insanların sağlıklarına yönelik tahmini bir gösterge olarak kabul edildi. Uzmanlar, geceleri bir kaç kez uyanan bireylerin uzmana görünmesinde fayda olabileceğini söyledi.

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER