Uşak'ta yaklaşık 2 gün süren yangının bıraktığı hasar görüntülendi

Türkiye neredeyse her sene orman yangınlarından dolayı ağır hasarlar alıyor. Bundan bir kaç sene önce eş zamanlı olarak bir çok şehirde çıkan yangınların ardından devam eden süreçte yeni yangınlar yaşanmaya devam ediliyor.

Konu ile ilgili olarak Türkiye geçtiğimiz gün Uşak'ta çıkan yangın kısa sürede çok büyük boyutlara ulaşması ve saatlerce söndürülmesi için mücadele edilmesi ile gündem oldu. Bir tarım arazisinde çıkan yangın rüzgarında etkisi ile kısa sürede ormana yayıldı ve büyük bir felaket oluşmasına neden oldu.

YANGIN İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU

Yangın bölgesine yakın yerlerde oturan vatandaşların tahliye edilmesine ek olarak çok sayıda birimle yangına hem karadan hem havadan müdahale edildi. Uşak'ta çıkan ve ülkenin endişe ile takip ettiği yangın tam 40 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Yangının kontrol altına alınması ile ilgili bilgi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Bakan Yumaklı "Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren cansiparane görev yapan orman teşkilatımızın ve diğer tüm kurum çalışanlarının emeğine sağlık" dedi.

İÇ KARARTAN MANZARA

Yangının söndürülmesinin ardından oluşan ağır tahribat havadan görüntülendi. Uşak halkının da saatlerdir tedirgin bir şekilde takip ettiği yangının söndürülmesine sevinilirken geride bıraktığı hasar ve küle dönen verimli araziler büyük bir üzüntüye neden oldu.

Yaşanılan yangın felaketinin ardından Uşak yönetimi ve ilgili birimler tarafından kısa süre içerisinde bölgede yeniden yeşillendirme çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER