Ünlü sucuk markasında enfeksiyon tespit edildi! Marketlerden resmen toplatılıyor

Bugün uzmanlar tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ünlü bir sucuk markasında enfeksiyon tespit edildiği bu nedenle de toplatılmaya başlandığı öğrenildi.

Ünlü sucuk markasında enfeksiyon tespit edildi! Marketlerden resmen toplatılıyor

Türkiye'de pek çok vatandaş tarafından tüketilen ve marketlerde satışı gerçekleştirilen ünlü bir sucuk markasında enfeksiyon tespit edildiği öğrenildi. Gelen bu açıklamanın ardından markanın adı ve tespit edilen enfeksiyonun etkilerinin neler olduğu hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda enfeksiyonun türünün E. Coli olduğu öğrenildi.

ÜNLÜ SUCUK MARKASINDA ENFEKSİYON TESPİT EDİLDİ!

Enfeksiyon hakkında merak edilenlerin artmasının ardından yapılan açıklamalar çerçevesinde marka hakkında gelen bilgilendirmeler şu şekildeydi;

Ürün Adı: Y.Sucuk (dilimlenmiş)

Ambalaj Miktarı: 200g, 80g, 250g

Seri Numaraları: 10865984, 10855916

Son Kullanma Tarihleri: 14.01.2024, 23.02.2024, 01.03.2024

Bu kapsamda gelen bilgilere göre Türkiye’nin önde gelen sucuk üreticilerinden Y. Sucuk’un bazı ürünlerinde E. coli bakterisi saptandığı bu nedenle de E. coli tespiti sonrası Almanya hükümeti, söz konusu ürünlerin market raflarından kaldırılmasına karar verdiği öğrenildi. Enfeksiyonun tespit edilmesi nedeniyle ürünleri satın alan tüketicilerin, fiş göstermeksizin ödedikleri ücreti iade alabilecekleri ifade edildi.

E. COLİ ENFEKSİYONU NEDİR?

E.Coli bakterisinin enfeksiyona neden olduğu açıklanırken özellikle de idrar yolu enfeksiyona sebebiyet verildiği öğrenildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre vücutta ağırlıklı olarak bağırsaklarda bulunan E.Coli bakterisinin anüs yolundan idrar yollarına ilerleyerek kişide idrar yolu enfeksiyonu oluşmasına neden olduğu belirtildi. Gelen bu bilgiler ise vatandaşları endişelendirmeye yetti.

SONRAKİ HABER