Üniversitelilerin gözü Kabine Toplantısı'nda! Gençlere ÖTV'siz telefon müjdesi

Milyonlarca kişinin beklediği Kabine toplantısı bu hafta gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda üniversite öğrencilerine yönelik ÖTV'siz telefon düzenlemesinin karara bağlanması bekleniyor.

Üniversitelilerin gözü Kabine Toplantısı'nda! Gençlere ÖTV'siz telefon müjdesi

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği Kabine Toplantısı bu hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Toplantıda İstanbul için düzenlenen kentsel dönüşüm yasasının yanı sıra üniversite öğrencilerine vaat edilen ÖTV'siz cep telefonu konusunda masaya yatırılacak. Toplantıdan sonra 15 modeli kapsayan kampanyadan yararlanma şartlarının ne olduğunun açıklanacağı belirtiliyor.

screenshot-19.jpg

BU TOPLANTI İŞARET EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül ayının başında yaptığı Kabine Toplantısı'nda telefon kampanyası için bir sonraki toplantıyı işaret etmişti. Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı, "Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözleri, ülkemizin ve küresel ekonominin şartlarını da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yüksek öğretimde olan öğrencilerimize taahhüdümüz olan konuyu değerlendirdik.

Nihai çalışmaya göre bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız."

screenshot-17.jpg

SADECE TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN TELEFONLARI KAPSAYACAK

Milyonlarca gencin merakla beklediği düzenlemede artık sona gelindi. Başkan Erdoğan bu hafta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nın ardından düzenlemenin detaylarını paylaşacak. 7 milyon öğrenciyi kapsayacak olan düzenleme yalnızca Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak.

Ayrıca alınacak telefonun kişinin hattıyla uyumlu olması gerekecek yani cihazı en az 2 yıl başkası kullanamayacak. Gençlere aylık 10 GB bedava internet de verilecek.

screenshot-16.jpg

SEÇİMLERDEN ÖNCE VAAD VERİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce öğrencilere verdiği vaatler arasında ÖTV'siz telefon edinme hakkına sahip olacaklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" demişti.

DÜZENLEME HANGİ TELEFONLARI KAPSAYACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde düzenleme ile ilgili yaptığı açıklamada, "Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak. Türkiye'de üretenler içinde Samsung, General Mobile var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak." demişti.

Türkiye'de üretimi veya montajı gerçekleştirilen marka ve modellerden bazıları:

screenshot-14.jpg

Türkiye'de üretimi yapılan bu telefon modellerinin öğrenciler için bir kereliğe mahsus ÖTV'siz şekilde satışa sunulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER