Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite açılış tarihleri öğrencilerin gündemini meşgul ediyor. 2024 YKS ardından üniversite kayıt süreci devam ederken bu yıl üniversitelerde eğitimlerin başlayacağı tarihler de akademik takvim üzerinden sorgulanıyor.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından kayıt süreci devam ediyor. YKS kayıt süreci devam ederken üniversiteyi kazanan binlerce aday ise ''Üniversiteler ne zaman, ayın kaçında açılacak?'' sorusunu yanıt arıyor.

Üniversite açılış tarihleri, bir yükseköğretim programını kazanan öğrencilerin gündeminde yer alırken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2024 - 2025 yılı mazeretli kayıt sürecini duyurdu. Kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler üniversite açılış tarihlerini sorgulamaya başladı.

2024 - 2025 ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

''Üniversiteler ne zaman açılacak?'' sorusu gündemdeki yerini aldı. Üniversitenin ne zaman açılacağı merak konusu olmaya devam ederken bir yandan da YÖK tarafından üniversitelerin açılacağı tarihe dair yapılan duyurular yakından takip ediliyor.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite açılış tarihleri her üniversiteye, fakülteye göre değişirken genel olarak üniversiteler eylül ayının sonu ekim ayının başında açılıyor. Öte yandan üniversitelerde normal kayıt sürecinin ardından üniversite ek kayıtları 26 Ağustos - 2 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıt yaptırılan üniversitelerin akademik takvimleri takip edilerek derslerin başlangıç tarihleri öğrenilebilecek. Üniversitelerin başlangıç tarihi YÖk tarafından da duyurulmuş olacak.

SONRAKİ HABER