Üniversitede aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı birlikte mezun oldu

Üniversitede aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı, beraber mezun olmanın sevincini yaşadı. Anne Ayşe Naziker Karahan ise bölümünü birincilikle bitirdi.

Üniversitede aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı birlikte mezun oldu

Ayşe Naziker Karahan ve kızı Sena Karahan, aynı üniversitede ve aynı fakültede okuduktan sonra birlikte mezun olma heyecanı yaşadı.

Bolu'da 4 yıl önce girdikleri üniversite sınavında aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı, birlikte mezun oldu. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin açıklamasına göre Ereğli Halk Eğitim Merkezinde yıllardır öğretmen olarak görev yapan 47 yaşındaki Ayşe Naziker Karahan, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programını tamamladı. Ardından Karahan, 2020 yılında kızı Sena Karahan ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde özel yetenek sınavına girdi.

Üniversitede aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı birlikte mezun oldu

ANNE BÖLÜM BİRİNCİSİ OLDU

Özel yetenek sınavına girerek başarılı olan 47 yaşındaki Ayşe Naziker Karahan Geleneksel Türk Sanatları, kızı Sena Karahan ise Resim Bölümünü kazandı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen törende dört yıllık eğitim hayatının ardından anne ve kızı, birlikte mezun oldu. Anne Ayşe Naziker Karahan, bölüm birincisi oldu ve daha sonra da kızı ile kep attı.

Üniversitede aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı birlikte mezun oldu - Resim : 2

Mezuniyet töreninde salonda bulunanların ilgisini çeken anne kız, büyük alkış aldı. Bölüm birincisi olan Ayşe Naziker Karahan ile kızı Sena Karahan, eğitimlerine devam etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER