Üniversite tercihi yapacakların dikkatine! YKS tercih kılavuzu yayımlandı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı. 2023 YKS tercih kılavuzuna dair detaylar belli oldu.

Üniversite tercihi yapacakların dikkatine! YKS tercih kılavuzu yayımlandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih kılavuzunu yayınladı. Böylece bugün yayımlanan 2023 YKS tercih kılavuzuyla birlikte, tercih yapmaya hazırlana öğrenciler, aldıkları puan doğrultusu ve başarı sıralamasına göre 8 Ağustos tarihine kadar tercih yapabilecekler.

sym2.jpg

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

ÖSYM tarafından tercih listesinin yayımlanması ile birlikte 2023 - YKS tercih işlemleri 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek. ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresi üzerinden yapılmaya başlandı. ÖSYM’nin 'https://ais.osym.gov.tr' adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini giren öğrenciler ardından tercih yapabilecekler. Bunun dışında ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yine tercih işlemleri yapılabilecek.

sym4.jpg

YKS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2023 YKS tercih kılavuzu yayımlandı.

2023 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Böylece adaylar kılavuzu baz alarak başarı puanlar ve sıralamalarını gözeterek tercih yapabilecekler. Bugün başlayan tercih işlemleri 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

SONRAKİ HABER