Üniversite kontenjanları belli mi? Açıköğretim ne kadar öğrenci alacak?

2023 - YKS tercihleri için geri sayım başladı. Gözler ise üniversitelerin kontenjanına çevrildi. Peki ama hangi üniversite ne kadar kontenjan açıyor?

Üniversite kontenjanları belli mi? Açıköğretim ne kadar öğrenci alacak?

YKS tercihleri için yarın son günün olmasının ardından gözler ise üniversiteler tarafından açılacak olan kontenjana çevrildi. Bu yıl üniversitelerdeki toplam 1 milyon 111 bin kontenjan açıklanmıştı. Ön lisans programları için 388 bin, lisans programları için 465 bin kontenjan belirlendi. Böylece toplamda 465 bin olmak üzere toplam 853 bin kontenjan açıklandı.

haber9.jpg

Açıköğretim ve uzaktan eğitim kontenjanları da belli oldu. Toplam 1 milyon 61 bin kontenjan açılacağı duyuruldu. 34 yaş üstü kadınlar, depremzede adaylar ile şehit ve gazi yakınları için de özel kontenjanlar açıldı. Böylece toplamda bu sene 1 milyon 111 bin kontenjanın açılacağı açıklanmış oldu.

ÖZEL KONTENJANLAR AYRILDI

1 Ocak 2023 itibarıyla 34 yaşını tamamlamış kadınlar için devlet üniversitelerinde özel kontenjanlar açıldı. Bunun dışında bu yıl ilk kez daha önce üniversiteye gitme imkanı elde edememiş kadınlara yönelik çalışmalarda devam ediyor.

haber-11.jpeg

Bu hususta 8 bin 105’i lisans, 12 bin 937’si ön lisans olmak üzere toplam 21 bin 42 kontenjan açılımı yapıldı.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER