Üniversite kayıt nasıl yapılır, Atatürk Üniversitesi AÖF kayıtları başladı mı, ne zaman?

ÖSYM tarafından açıklanan tercih sonuçları sonrasında milyonlarca öğrenci için kayıt dönemi başlamıştı. Üniversite kayıt nasıl yapılır, Ata AÖF, Atatürk Üniversitesi kayıtları başladı mı?

Üniversite kayıt nasıl yapılır, Atatürk Üniversitesi AÖF kayıtları başladı mı, ne zaman?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ve adayların yerleşmiş oldukları bölümleri öğrenmesinin ardından bu seferde öğrenciler için kayıt heyecanı başlamıştı. Üniversiteli olmak isteyen öğrenciler için kayıt dönemi başlarken her üniversitede kayıt tarihlerinin ve prosedürlerinin farklı olması öğrencileri tedirgin etmişti.

Öğrenciler ve veliler kayıt döneminde hatalı bir işlem yapmamak ve kayıt dönemlerini kaçırmamak için ince eleyip sık dokurken, üniversitelerde de kayıt dönemi resmen start aldı. Pek çok üniversitede kayıt işlemleri başlarken öğrenciler bir yandan da KYK kurs ve yurt başvuru süreçlerini takip etmeyi sürdürüyor. İşte merak edilen detaylar...

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI MI, ÜNİVERSİTE KAYIT NASIL YAPILIR?

Evet, pek çok üniversitede kayıt dönemi bugün itibariyle resmen başladı. Öğrenciler ÖSYM tarafından yayımlanan YKS tercih sonuçları ekranından kayıt olmaya hak kazanmış oldukları üniversitelerin kayıt dönemini öğrenebilecekler. Bu tarihler arasında başvuru yaparak kayıtlarını gerçekleştirecekler. Son kayıt tarihinin dolmasına rağmen kaydını yaptırmayan öğrenciler ise eğitim haklarını kaybetmiş olacaklar.

ATA AÖF! ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYIT NASIL YAPILIR, KAYIT BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL OLACAK?

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada "2024 YKS ile Fakültemiz önlisans veya lisans programlarına yerleştirilen öğrenci adaylarımız, elektronik kayıt işlemlerini (E-Devlet yolu ile) 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilirler. E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenci adaylarımız ise 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında "Online Kayıt Sistemi" üzerinden veya "Fakültemize Doğrudan Başvuru" yollarından birini kullanarak yapabilirler." renilerek başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı açıklandı.

ATA AÖF KAYIT ÜCRETİ, HARÇ PARASI KREDİ KARTI İLE NASIL ÖDENİR, NEREDEN YATIRILIR?

Başvurusunu yapan adaylar daha sonra öğrenim ücretini ödeyecekler. ATA AÖF öğrenim ücreti Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden yatırılabileceği gibi isteyen adaylar e-Devlet başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile ödeyebilecekler.

SONRAKİ HABER