Ümraniye Belediyesi burs başvurusu! Üniversite bursu verilecek mi, kaç TL?

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenciler ve velilerin okul alışverişleri tüm hızı ile devam ederken burs veren kurumlar ve başvuru şartları aranmaya başlanmıştı. Ümraniye Belediyesi burs verecek mi, 2024-2025 üniversite bursu var mı?

Ümraniye Belediyesi burs başvurusu! Üniversite bursu verilecek mi, kaç TL?

2024 - 2025 eğitim öğretim yılı için sayılı günler kalırken öğrenciler ve velilerin okul alışverişleri başlamıştı. Bu sene yükselen enflasyon rakamları nedeniyle ne yazık ki okul alışverişi özellikle de geçim sıkıntısı yaşanan ailelerde büyük sıkıntılara yola açarken gözler burs başvurularına çevrilmişti. Ümraniye Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak verilecek olan bursun başvurusu başlarken şartları da belli oldu.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ BURS BAŞVURUSU BAŞLADI! ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURU EKRANI

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Ümraniye Belediyesi tarafından; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde üniversitelerin önlisans ve lisans programlarına ilk kez 2024 yılında yerleşmiş olan öğrencilerin ailelerine, bir defaya mahsus olmak üzere eğitim desteği verilecektir." denilerek üniversite öğrencilerine yönelik burs verileceği ifade edildi.

Ümraniye Belediyesi burs başvurusu! Üniversite bursu verilecek mi, kaç TL?

ÜMRANİYE BELEDİYESİ BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER, ÜNİVERSİTE BURSU BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

1. İlk Defa 2024 Yılında Türkiye Sınırları İçerisinde, Devlet, Vakıf veya Özel Bir Üniversiteye Yerleşmesi ve Kayıt Olması

2. Velisinin veya Öğrencinin Ümraniye İlçesinde İkamet Ediyor Olması

3. 25 Yaşını Geçmemiş Olmak

4. Açık Öğretim, Uzaktan Öğretim, Dikey ve Yatay Geçiş Yapan Öğrencilerin Başvuruları Alınmayacaktır.

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler Ümraniye Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler. Burs ücreti ise 10 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER